Emirates kondigt netwerk updates aan voor 2019

Emirates heeft haar operationele schema’s voor 2019 aangekondigd. Deze schema’s minimaliseren de impact van de sluiting van de zuidelijke startbaan van Dubai International Airport in april en mei 2019 en spelen in op de wereldwijde vraag naar reizen. De luchtvaartmaatschappij schetst ook haar vlootplannen voor het aankomende jaar.

Tim Clark, President van Emirates Airline, zegt: “Bij Emirates zijn we er trots op dat wij een klantgerichte luchtvaartmaatschappij zijn met een commercieel gedreven bedrijfsmodel. We investeren in een moderne en efficiënte vliegtuigvloot, zodat we onze reizigers toonaangevende comfort kunnen bieden. Daarnaast zijn we flexibel in het inzetten van onze vliegtuigen op bestemmingen waar dit het best aan de vraag van de reiziger voldoet.”

“De wijzigingen die we in 2019 doorvoeren in onze netwerkschema’s zijn in lijn met deze aanpak. We houden rekening met de wereldwijde marktdynamiek en operationele beperkingen en met het onderhoudswerk aan de zuidelijke startbaan van Dubai Airport. Het hele jaar door volgen we de wereldwijde markten nauwlettend en zullen we onze flexibiliteit behouden om het gebruik van onze vliegtuigen te optimaliseren. ”

Een aanzienlijk aantal geplande Emirates vluchten zullen worden beïnvloed door de sluiting van de zuidelijke startbaan van Dubai International Airport. De zuidelijke landingsbaan wordt van 16 april t/m 30 mei 2019 gesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Gezien de beperkingen rond operationele vluchten met slechts één landingsbaan op de hub, worden veel Emirates vluchten geannuleerd, opnieuw ingepland of wordt het type vliegtuig gewijzigd om de impact op de passagiers te verminderen. Als gevolg hiervan worden er 48 Emirates vliegtuigen niet gebruikt en wordt het totale aantal vluchten verminderd met 25% gedurende deze periode.

Netwerkaanpassingen 2019
Emirates zet extra vluchten in naar verschillende Afrikaanse bestemmingen vanaf juni 2019. Deze diensten zullen ook meer verbindingen aanbieden tussen deze bestemmingen en het wereldwijde netwerk van Emirates via Dubai. De steden in Afrika waar de extra Emirates vluchten naartoe vliegen vanaf begin juni zijn onder andere Casablanca in Marokko, Abuja in Nigeria, Accra in Ghana, Conakry in Guinea en Dakar in Senegal. De extra Emirates vluchten vliegen tijdens het piekseizoen t/m de zomer van 2019 naar meerdere bestemmingen in heel Europa. Deze bestemmingen zijn onder meer Athene in Griekenland, Rome in Italië, Stockholm in Zweden en Zagreb in Kroatië.

Om te voldoen aan de toegenomen seizoensgebonden vraag introduceert Emirates haar Airbus A380-vliegtuigen op bestemmingen zoals:
• Boston in de Verenigde Staten van 1 juni t/m 30 september 2019 en vanaf 1 december t/m 31 januari 2020
• Glasgow in het Verenigd Koninkrijk van 16 april t/m 31 mei 2019, waarbij de twee-dagelijkse vluchten worden vervangen door dagelijkse vluchten. Vanaf 1 juni t/m 30 september 2019 worden er weer twee dagelijkse vluchten aangeboden.

Emirates past ook haar diensten aan in Zuid-Amerika, vanaf 1 juni 2019 biedt de luchtvaartmaatschappij een dagelijkse vlucht van Dubai naar Rio de Janeiro aan. Deze service zal vier keer per week van Rio de Janeiro naar Buenos Aires in Argentinië vliegen en de resterende drie dagen naar Santiago in Chili. De gekoppelde vlucht van Dubai naar Santiago via Sao Paulo zal door deze wijziging stoppen, Sao Paulo wordt bereikbaar met dagelijkse vluchten van en naar Dubai.

Emirates stopt de vluchten tussen Bangkok en Sydney vanaf 1 juni 2019, maar blijft drie keer per dag van en naar Sydney vliegen vanuit Dubai. Vanaf 31 maart 2019 is Perth in Australië dagelijks te bereiken vanuit Dubai.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië