Emirates heeft veelzijdige maatregelen voor werknemers en passagiers onthuld, waarbij veiligheids- en hygiënenormen aan boord en op de grond opnieuw worden gedefinieerd. De nieuwe maatregelen zijn in werking getreden met oog op de hervatting van passagiersvluchten naar negen bestemmingen uit het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij, waaronder Europese bestemmingen Londen Heathrow, Frankfurt, Parijs, Milaan en Madrid.

Veiligheid staat voorop
Adel Al Redha, Emirates Chief Operating Officer, zegt: ‘Emirates implementeert een uitgebreide reeks maatregelen gedurende de reis om de gezondheid en veiligheid van onze reizigers en werknemers te waarborgen. Het risico op het oplopen van een infectie in een vliegtuig is al erg klein, maar om dit alsnog zoveel mogelijk te minimaliseren hebben we kosten noch moeite gespaard om elke stap te herzien en opnieuw te ontwerpen, van het inchecken tot het verlaten van het vliegtuig. Elke geïmplementeerde maatregel is een extra risicovermindering en op deze manier willen we het vliegen zo veilig mogelijk maken.’

‘We werken samen met alle belanghebbenden in Dubai, waaronder de luchthaven, immigratiediensten en gezondheids- en luchtvaartautoriteiten, om dergelijke maatregelen te implementeren. We zullen advies van deskundigen blijven beoordelen en raadplegen voor elke ontwikkeling en verandering. We zijn ons er allemaal van bewust dat onze dagelijkse activiteiten moeten worden aangepast tijdens deze pandemie’, aldus Al Redha.

Check-in
Bij de check-in op Dubai International Airport en bij vluchten naar Dubai krijgen Emirates passagiers een gratis hygiënekit. De sets bestaan uit maskers (verplicht op alle Emirates vluchten), handschoenen, antibacteriële doekjes en handontsmettingsmiddel. De hygiënekits vullen een hele reeks maatregelen aan die al zijn ingevoerd om reizigers te beschermen.

Handschoenen en maskers zijn verplicht voor alle reizigers en medewerkers op Dubai International Airport. Bij aankomst op de luchthaven monitoren thermische scanners op verschillende plaatsen de lichaamstemperatuur van passagiers en medewerkers. Ook zijn er door de gehele luchthaven heen fysieke indicatoren geplaatst om mensen te helpen benodigde afstand te bewaren tijdens de check-in, paspoortcontrole, instapprocedure en transfergebieden.

Het luchthaventeam heeft ook beschermende barrières geïnstalleerd bij de incheckbalies en paspoortcontroles om extra veiligheid te bieden aan passagiers en werknemers tijdens de interactie over de toonbank.

Transitpassagiers
Reizigers die via Dubai International Airport reizen en overstappen op een andere vlucht, ondergaan thermische screenings bij het uitstappen. Als voorzorgmaatregel zijn ook de transferbalies op de luchthaven voorzien van beschermende barrières. Luchthavenpersoneel, gekleed in persoonlijke beschermingsuitrusting, kunnen reizigers vanaf een veilige afstand doorverwijzen voor extra hulp. Reizigers krijgen een extra hygiënekit bij de gate voordat ze aan boord gaan van hun aansluitende vlucht.

Vernieuwde instapprocedures
De instapvolgorde is aangepast waarbij passagiers in kleinere aantallen per rij het vliegtuig binnenstappen, van de laatste rij tot de eerste. De wachtruimte is ook aangepast om ervoor te zorgen dat alle passagiers sociale afstand kunnen behouden. De gates worden na het vertrek van elke vlucht grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

Aan boord
Het cabinepersoneel aan boord wordt volledig uitgerust met persoonlijke beschermingsuitrusting. Om de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne te handhaven heeft Emirates een cabinedienstassistent (CSA) aan de bemanning toegevoegd op vluchten van meer dan 1,5 uur. De CSA’s zorgen ervoor dat toiletten elke 45 minuten worden schoongemaakt. Elk toilet is tevens uitgerust met ontsmettingszeep en instructies om correct handen te wassen.

Om het risico op infectie door aanraking te minimaliseren, zijn tijdschriften en gedrukte leesmaterialen tijdelijk niet beschikbaar. In premium klassen worden aan passagiers (wijn)menu’s voor eenmalig gebruik verstrekt. Comfortartikelen zoals matrassen, kussens, dekens en koptelefoons worden hygiënisch afgesloten. Emirates hervat daarnaast weer haar service voor warme maaltijden, met gebruik van bestek en servies van hoge kwaliteit, dat wordt gesteriliseerd voor elk gebruik.

Handbagage moet worden ingecheckt en passagiers mogen alleen essentiële spullen zoals een laptop, handtas, aktetas of babyspullen aan boord meenemen. Reizigers worden eraan herinnerd pennen mee te nemen om de gezondheidsverklaringsformulieren in te vullen die voor sommige bestemmingen vereist zijn.

De moderne vliegtuigcabines van Emirates zijn uitgerust met geavanceerde HEPA-luchtfilters die 99,97% van de virussen verwijderen en stof, allergenen en ziektekiemen uit de cabinelucht filteren voor een gezondere en veiligere omgeving aan boord. Na de reis en bij de landing in Dubai ondergaat elk vliegtuig uitgebreide reinigings- en desinfectieprocessen om veiligheid en goede sanitaire voorzieningen te garanderen.

Emirates crew
Om haar werknemers te beschermen, wordt het cabinepersoneel en de piloten van Emirates voorzien van auto’s die hen thuis ophalen en aan het einde van hun dienst weer thuis afzetten. Het cabinepersoneel checkt voor een vlucht op een speciale luchthavenfaciliteit in en wordt vervolgens naar het vliegtuig gebracht. Langdurige overstappen zijn waar mogelijk verminderd en op langeafstandsvluchten, waar tussenstops nodig zijn, wordt de bemanning in individuele kamers in hotels ondergebracht. Bij terugkeer in Dubai, waar al het cabinepersoneel van Emirates is gevestigd, worden COVID-19 tests op alle bemanningsleden uitgevoerd. Bemanningsleden worden na elke vlucht 14 dagen in thuis quarantaine geplaatst, tenzij een bemanningslid dienst heeft.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.