Emirates hervat passagiersvluchten naar negen bestemmingen

Emirates voegt per 21 mei meer passagiersvluchten toe aan haar huidige netwerk, zo heeft de luchtvaartmaatschappij vandaag aangekondigd. Vluchten worden hervat van Dubai naar Londen Heathrow, Frankfurt, Parijs, Milaan, Madrid, Chicago, Toronto, Sydney en Melbourne.

Reizigers worden alleen op deze vluchten geaccepteerd als ze voldoen aan de toegangscriteria van het land van bestemming. Voor inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten die willen terugkeren naar Dubai houdt dit onder andere in dat zij over een goedkeuring van de Federal Authority for Identity and Citizenship (ICA) moeten beschikken.

Abdel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates, zegt: ‘We zijn verheugd de passagiersvluchten naar deze bestemmingen te hervatten. Hiermee krijgen reizigers meer mogelijkheden om van de VAE naar deze negen steden te vliegen en wordt het ook eenvoudiger tussen het Verenigd Koninkrijk en Australië te reizen. We werken nauw samen met de lokale autoriteiten om de hervatting van de vluchten naar meer bestemmingen mogelijk te maken. Daarnaast hebben we ook in samenwerking met deze autoriteiten op de luchthavens aanvullende maatregelen geïmplementeerd met betrekking tot sociale afstand en hygiëne. De veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, reizigers en gemeenschappen blijven onze topprioriteit.’

Repatriëringsvluchten
Naast de lijnvluchten, blijft Emirates ook nauw samenwerken met ambassades en consulaten om repatriëringsvluchten mogelijk te maken voor mensen die naar huis willen terugkeren. Deze week staan er meerdere vluchten van Dubai naar Tokyo Narita (15 mei), Conakry (16 mei) en Dakar (16 mei) gepland.*

Gezondheid en veiligheid
De veiligheid en het welzijn van passagiers en werknemers is de topprioriteit van Emirates. Ter voorbereiding op de hervatting van de vluchten heeft de luchtvaartmaatschappij al verschillende veiligheidsmaatregelen aangescherpt.

Op Dubai International Airport wordt door middel van thermische scanners de temperatuur van alle passagiers en medewerkers die de luchthaven binnenstappen gescand. Daarnaast zijn er beschermende barrières geïnstalleerd bij elke incheckbalie om passagiers en werknemers extra veiligheid te bieden gedurende het inchecken. Handschoenen en maskers zijn verplicht voor alle reizigers en werknemers op de luchthaven. Daarnaast draagt het cabine- en grondpersoneel die in direct contact komen met reizigers een persoonlijke beschermingsuitrusting, bestaande uit een beschermende wegwerpjas over het uniform, een masker dat het gezicht volledig bedekt, handschoenen en een mondmasker. Ook zijn er door de gehele luchthaven heen fysieke indicatoren geplaatst om mensen te helpen de benodigde afstand te bewaren.

Om redenen van gezondheid en veiligheid voert Emirates een aangepast in-flight service programma uit om het risico op verspreiding van het virus door aanraking zoveel mogelijk te verminderen. Tijdschriften en ander leesmateriaal zijn tijdelijk niet beschikbaar. Handbagage moet worden ingecheckt, in de cabine zijn enkel laptops, handtassen, aktetassen of babyartikelen toegestaan.

Emirates heeft een strikt veiligheidsprogramma opgezet om ervoor te zorgen dat vliegtuigcabines zo schoon mogelijk blijven. De moderne vliegtuigcabines van de luchtvaartmaatschappij zijn uitgerust met geavanceerde HEPA-luchtfilters die 99,97% van de virussen verwijderen en stof, allergenen en ziektekiemen uit de cabinelucht verwijderen voor een gezondere en veiligere omgeving aan boord. Verder ondergaan alle Emirates vliegtuigen na elke vlucht uitgebreide en verbeterde reinigings- en desinfectieprocessen in Dubai.

*Onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label

Garmin kondigt nieuwe fietscomputers aan