Emirates wordt het nieuwste lid van de het Worldwide by Easyjet programma. Met de service kunnen Emirates passagiers doorverbindingen op Easyjet-vluchten boeken. Het begint op London maar Amsterdam, waarop beide airlines sterk aanwezig zijn, ligt in de lijn der verwachting vor de toekomst.

Voor Emirates verbindt de Worldwide-service momenteel alleen Londen Gatwick met Dubai op Easyjet-Emirates-reizen, maar er zijn meer gateways en bestemmingen gepland. Worldwide by Easyjet werd in 2017 gelanceerd met Norwegian en Westjet in Gatwick en heeft sindsdien partners toegevoegd waaronder Corsair, La Compagnie, Loganair, Thomas Cook en recentelijk Singapore Airlines en Singapore’s low-cost dochter Scoot.

De dienst heeft een minimale aansluittijd van twee uur en 30 minuten en vluchten worden niet aan de gate gehouden voor het verbinden van passagiers – passagiers die een aansluitende vlucht missen, worden overgezet naar de volgende beschikbare dienst.

Easyjet’s Europese verbindingshubs zijn onder meer Amsterdam, Barcelona, ​​Parijs CDG en Orly, Londen Gatwick, Milaan Malpensa, Berlijn Tegel en Venetië Marco Polo.

De luchtvaartmaatschappij is van plan in de komende maanden meer partners aan te kondigen, terwijl ze ook de dienstverlening naar andere Europese luchthavens zal uitbreiden.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.