Embraer’s Phenom 300 opnieuw meest verkochte light jet

De Phenom 300-serie van Embraer is voor het elfde jaar op rij de meest verkochte light jet ter wereld. Dit blijkt uit cijfers van de General Aviation Manufacturers Association (GAMA). Om deze mijlpaal te bereiken, leverde Embraer in 2022 59 Phenom 300 series light jets af. Van deze jet zijn er in totaal nu meer dan 700 vliegtuigen geleverd aan klanten.

De Phenom 300-serie wordt gebruikt in 36 landen en heeft – alles bij elkaar – bijna 1,8 miljoen vlieguren gemaakt. Deze prestaties onderstrepen de reputatie van Embraer en de Phenom 300-serie op het gebied van veiligheid, kwaliteit en innovatie, met de beste eigenschappen qua bereik, snelheid, cabinedruk en technologie.

“Het is geen toeval dat de Phenom 300 opnieuw de best verkochte light jet ter wereld is”, zegt Michael Amalfitano, President & CEO van Embraer Executive Jets. “In elf opeenvolgende jaren heeft de jet goed gepresteerd voor onze trouwe klanten, op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het beste bereik en de hoogste snelheid in zijn klasse en door de hoogste restwaarde te bieden van alle vliegtuigen in de markt. Deze onderscheiding is een echt bewijs van Embraers vermogen om de ultieme ervaring aan zijn klanten te leveren met innovatieve vliegtuigen.”

De Phenom 300E zet de hoogste standaard in de light jet categorie. De nieuwe, verbeterde Phenom 300E is nog sneller (snelheid tot Mach 0,80), waarmee het vliegtuig het snelste éénpilootstoestel in de markt is. Ook is het in staat tot een high-speed cruise van 464 knopen, met een bereik voor vijf inzittenden van 2.010 nautische mijl (3.724 km), met NBAA IFR-reserves.

Andere technologische verbeteringen zijn onder andere een upgrade van de avionics met een Runway Overrun Awareness and Alerting System (ROAAS). Het is voor het eerst dat deze technologie is ontwikkeld, gecertificeerd en toegepast in de zakenluchtvaart. Ook beschikt deze light jet over features als predictive windshear, Emergency Descent Mode, PERF, TOLD en FAA Datacom.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Business Traveller in de prijzen bij BJTA's

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring