Eindejaarsdata Skyscanner: Veel Barcelona en soms hulp van AI-tools

Nu het jaar op z’n einde loopt blikt de website Skyscanner terug op reizen die Nederlanders in 2023 maakten. Topbestemmingen daarbij blijken Barcelona op nummer één en Istanbul op twee, gevolgd door Málaga, Bangkok en Londen.

Als het aankomt op plannen, lijken Nederlanders enigszins vooruit te boeken. Een kwart van de Nederlanders (24%) boekte hun zomervakantie of trip tot 2 maanden (30 tot 59 dagen) van tevoren. Hiervoor schakelde 10% van de Nederlanders de hulp van AI-tools in. Bovendien bleek juli de meest populaire maand voor een reis.

Wroclaw
Wat waren alternatieve, betaalbare bestemmingen het afgelopen jaar? Uit de data van Skyscanner blijkt dat het Poolse Wroclaw de goedkoopste vliegbestemming vanuit Nederland was, met retourvluchten van gemiddeld €119 per persoon. Ook Dublin en Milaan behoorden tot de goedkoopste bestemmingen per maand behoren.

Uit de data blijkt verder dat Ho Chi Minh-stad de goedkoopste stad voor een verblijf in een driesterrenhotel voor reizigers vanuit Nederland is. De Vietnamese stad is bovendien een van de meest trending bestemmingen in 2024, want het aantal Nederlandse zoekopdrachten hiernaartoe steeg afgelopen jaar met 181%. Boekarest blijkt de goedkoopste stad om een auto te huren, waarbij Nederlanders slechts €15 per dag betalen. Boekarest is een ideaal startpunt voor een roadtrip door Roemenië met zijn middeleeuwse dorpjes, gotische kastelen en het Karpatengebergte.

Beeld Ho Chi Minh-stad

 

 

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Vier nieuwe winterbestemmingen easyJet vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel