Het jaarlijkse Economic Impact Report (EIR) van de World Travel & Tourism Council onthult vandaag de volledige verwoestende impact van COVID-19 op de wereldwijde reis- en toerismesector vorig jaar, die een enorm verlies leed van ongeveer 3812 miljard euro.

De jaarlijkse EIR van de World Travel & Tourism Council (WTTC), die de wereldwijde privésector van Travel & Tourism vertegenwoordigt, toont aan dat de bijdrage van de sector aan het bbp met maar liefst 49,1% is gedaald, vergeleken met de algehele wereldeconomie die het laatst met slechts 3,7% daalde.

In 2020 lopen enorme verliezen op en schetst het eerste volledige beeld van een sector die worstelt om te overleven ondanks verlammende reisbeperkingen en onnodige quarantaines, die het urgente herstel van de wereldeconomie blijven bedreigen.

In 2019, toen Travel & Tourism wereldwijd bloeide en een op de vier nieuwe banen over de hele wereld genereerde, droeg de sector wereldwijd 10,6% (334 miljoen) banen bij.

Maar vorig jaar, toen de pandemie door het hart van Reizen en Toerisme scheurde, gingen meer dan 62 miljoen banen verloren, wat neerkomt op een daling van 18,5%, waardoor er wereldwijd nog maar 272 miljoen mensen in dienst zijn in de sector.

Dit banenverlies deed zich voor in het hele ecosysteem van reizen en toerisme. Bovendien, als een van de meest diverse sectoren ter wereld, was de impact op vrouwen, jongeren en minderheden aanzienlijk.

Het rapport onthult ook een schokkend verlies aan internationale reisuitgaven, die 69,4% lager waren dan het voorgaande jaar.

Gloria Guevara, WTTC President & CEO, zei: ‘We moeten lof prijzen voor de snelle actie van regeringen over de hele wereld die zoveel banen en levensonderhoud hebben gered die gevaar lopen, dankzij verschillende retentieregelingen, zonder welke de cijfers van vandaag veel slechter zouden zijn.’

“Het jaarlijkse economische impactrapport van WTTC toont echter de volledige omvang van de pijn die onze sector de afgelopen 12 maanden heeft moeten doorstaan, die onnodig veel levens en bedrijven heeft verwoest, groot en klein.

“Het is duidelijk dat niemand wil meemaken wat zo velen de afgelopen twaalf maanden hebben moeten doorstaan. WTTC-onderzoek toont aan dat alleen al de wereldwijde reis- en toerismesector verwoest is, gebukt onder een ongekend verlies.’

De weg naar herstel

Hoewel 2020 en de winter van 2021 rampzalig zijn geweest voor reizen en toerisme, met miljoenen over de hele wereld vastgelopen, toont WTTC-onderzoek aan dat als internationale mobiliteit en reizen tegen juni van dit jaar worden hervat, dit het mondiale en nationale bbp aanzienlijk zal stimuleren.

WTTC voorspelt ook dat als de wereldwijde uitrol van vaccins in een hoog tempo doorgaat en de reisbeperkingen worden versoepeld net voor het drukke zomerseizoen, de 62 miljoen banen die in 2020 verloren zijn gegaan, zouden kunnen terugkeren tegen 2022.

WTTC pleit sterk voor de hervatting van veilig internationaal reizen in juni van dit jaar, als regeringen haar vier herstelprincipes volgen, waaronder een uitgebreid gecoördineerd internationaal testregime bij vertrek voor alle niet-gevaccineerde reizigers, om quarantaines te elimineren.

Het bevat ook verbeterde gezondheids- en hygiëneprotocollen en verplicht dragen van een masker; verschuiving naar individuele risicobeoordelingen van reizigers in plaats van beoordelingen van landenrisico’s; en voortdurende steun voor de sector, met inbegrip van fiscale, liquiditeits- en werknemersbescherming.

Download the Global Infographic

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.