EasyJet schrapt vluchten naar Noord-Italië, zo heeft de airline laten weten. Dit in verband verminderde vraag naar aanleiding van het coronavirus. Het is niet genoemd om welke vluchten het gaat. Vanaf Nederland vliegt de airline onder meer naar Milaan, zowel Malpensa als Linate. Het is aan te raden de laatste updates via de airline te volgen.
Het statement:
Naar aanleiding van de toegenomen verbreiding van COVID-19-gevallen in Noord-Italië, hebben we een aanzienlijke afname van de vraag naar en de bezettingsgraad van vluchten naar onze Noord-Italiaanse bestemmingen gezien. Verder zien we ook een afnemende vraag in onze andere Europese markten. Als gevolg hiervan zullen we besluiten om sommige vluchten te annuleren, met name die naar en vanuit Italië. We blijven de situatie volgen en ons vliegschema aanpassen aan de vraag.
Hoewel het nog te vroeg is om te bepalen wat de impact van de uitbraak van COVID-19 zal zijn op de vooruitzichten voor het huidige jaar voor zowel de luchtvaart- als de vakantiesector, blijven we de situatie nauwlettend volgen en zullen we de markt te zijner tijd updaten.
easyJet werkt nauw samen met autoriteiten en volgt de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en EASA om de gezondheid en het welzijn van onze mensen en klanten te waarborgen.
Onze brede werkgroep voert dagelijks overleg en zorgt ervoor dat al onze processen en beleidsmaatregelen effectief blijven functioneren. Onze procedures voor het omgaan met overdraagbare ziekten zijn vergelijkbaar met de procedures die zijn ontwikkeld ten tijde van de SARS-epidemie en andere wereldwijde noodsituaties op gezondheidsgebied.
In de tussentijd zullen we ons, om de impact van COVID-19 te verminderen, richten op het leveren van operationele efficiëntie en kostenbesparingen op een aantal bedrijfsgebieden, waaronder:

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.