Sorbis/Shutterstock.com
Sorbis/Shutterstock.com

easyJet biedt een nieuwe functie aan op zijn app waarmee passagiers, die een iPhone 6s of een nieuwer model hebben, hun handbagage kunnen scannen om de afmetingen te controleren voordat ze naar de luchthaven reizen. De nieuwe technologie is geïntroduceerd om passagiers een gemakkelijke manier te bieden om de afmetingen van hun handbagage te controleren.

easyJet heeft al naar eigen zeggen een van de meest vrijgevige handbagageregels en hanteert geen gewichtslimiet. Hoewel de toegestane afmetingen van handbagage ook duidelijk staan vermeld op de website van easyJet, is het voor passagiers met de nieuwe functie op de app nog eenvoudiger om vooraf te controleren of de bagage geschikt is. Dit voorkomt ook mogelijke extra kosten aan de gate omdat te grote koffers en tassen niet mee de cabine in mogen.

De nieuwe app-functie, die de ARKit 2 technologie van Apple gebruikt, is aanvankelijk beschikbaar via iOS. De app werkt met augmented reality technologie gecombineerd met de camera van de smartphone (de functie is alleen beschikbaar op de iPhone 6s of nieuwer). De scan zelf werkt via een 3D-doos op het scherm die de handbagage meet en bevestigt of het binnen de toegestane afmetingen past.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.