De kogel is door de kerk. De Thalys gaat direct vanuit Nederland naar Luchthaven CDG en tevens Disneyland Parijs. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven steunt het initiatief om de Thalys rechtstreeks naar Luchthaven Charles de Gaulle en Marne la Vallée (Disneyland) te laten rijden. Vanaf april 2019 gaat de hogesnelheidstrein, vanuit Amsterdam, twee keer per dag op dit traject rijden. Het biedt een veelheid aan mogelijkheden voor snelle doorverbindingen, bijvoorbeeld naar Strasbourg, Lyon en het zuiden. Ook nieuwe vliegopties worden interessant, zeker voor routes die niet vanaf Schiphol worden aangeboden.

Dat heeft zij woensdag in een brief naar de Tweede Kamer laten weten. Van Veldhoven wil het reizen met de trein aantrekkelijker maken. Vanaf Charles de Gaulle en Marne la Vallée is het eenvoudig overstappen naar populaire bestemmingen in Oost- en Zuid-Frankrijk. ‘Daarmee bieden we een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor korte vluchtbestemmingen in Europa.’

Nu moeten reizigers vanuit Nederland in Parijs op Gare du Nord overstappen naar andere stations in Parijs, zoals Gare de Lyon of Gare Montparnasse, voor een verdere aansluiting naar Zuid- en Oost-Frankrijk. Volgend jaar verandert dat vanaf april en rijdt de Thalys vanuit Amsterdam, via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.