Direct naar CDG Airport Paris met Thalys

De kogel is door de kerk. De Thalys gaat direct vanuit Nederland naar Luchthaven CDG en tevens Disneyland Parijs. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven steunt het initiatief om de Thalys rechtstreeks naar Luchthaven Charles de Gaulle en Marne la Vallée (Disneyland) te laten rijden. Vanaf april 2019 gaat de hogesnelheidstrein, vanuit Amsterdam, twee keer per dag op dit traject rijden. Het biedt een veelheid aan mogelijkheden voor snelle doorverbindingen, bijvoorbeeld naar Strasbourg, Lyon en het zuiden. Ook nieuwe vliegopties worden interessant, zeker voor routes die niet vanaf Schiphol worden aangeboden.

Dat heeft zij woensdag in een brief naar de Tweede Kamer laten weten. Van Veldhoven wil het reizen met de trein aantrekkelijker maken. Vanaf Charles de Gaulle en Marne la Vallée is het eenvoudig overstappen naar populaire bestemmingen in Oost- en Zuid-Frankrijk. ‘Daarmee bieden we een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor korte vluchtbestemmingen in Europa.’

Nu moeten reizigers vanuit Nederland in Parijs op Gare du Nord overstappen naar andere stations in Parijs, zoals Gare de Lyon of Gare Montparnasse, voor een verdere aansluiting naar Zuid- en Oost-Frankrijk. Volgend jaar verandert dat vanaf april en rijdt de Thalys vanuit Amsterdam, via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

IATA zet Schiphol voor schut: 'slechtste ter wereld'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Polestar 2 nu ook met YouTube aan boord

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label