Delta Air Lines breidt opnieuw haar netwerk vanuit Amsterdam uit met de start van een nieuwe route naar Tampa (Florida) vanaf 24 mei 2019. De vlucht wordt dagelijks uitgevoerd en is de enige non-stopvlucht tussen de twee steden. Het is de elfde bestemming van Delta uit Amsterdam en de tweede naar Florida na de inaugurale vlucht naar Orlando dit jaar.

Tevens wordt de frequentie van de non-stop vluchten van Delta naar Los Angeles van de huidige vier dagen per week vanaf 17 juni 2019 verhoogd naar een dagelijkse service. De vlucht naar Los Angeles wordt gevlogen met een Airbus A330-300 terwijl Tampa op 24 mei van start gaat met een Boeing 767-300ER. Beide vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met joint venture partners Air France, KLM en Alitalia. Bij elkaar biedt de joint venture aanstaande zomer 33 vluchten per dag van Amsterdam naar de Verenigde Staten.

Volgens gegevens van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt de handel tussen Nederland en de Verenigde Staten in Florida voor 28.000 banen dankzij $ 1,18 miljard aan goederen die naar Nederland worden geëxporteerd. Naast deze sterke zakelijke banden, heeft Tampa een aantal wereldberoemde toeristische attracties, waaronder Busch Gardens en het Florida Aquarium. Vanuit Tampa zijn Clearwater en Saint-Petersburg eenvoudig bereikbaar. Deze populaire hotspots hebben de bezoeker veel te bieden, zoals het wereldberoemde Salvador Dalimuseum in het levendige downtown St. Pete. Tampa Bay is befaamd om de mooie stranden, inclusief Caladesi Island en Fort de Soto, beiden uitgeroepen tot ‘America’s Best Beach’ door Dr. Beach.

“Gelegen op 140 km ten zuidwesten van Orlando, bieden de twee vluchten van Delta naar Florida een handige mogelijkheid de themaparken van Orlando te combineren met de bezienswaardigheden en kustplaatsen in en rond Tampa,” zegt Roberto Ioriatti Delta Vice President Transatlantic. “Met de toevoeging van onze LAX en Tampa routes, bieden we nu meer vluchtmogelijkheden dan ooit tevoren tussen Amsterdam en de Verenigde Staten.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.