Delta Air Lines heeft er vertrouwen in dat de luchtvaart zich snel zal herstellen als coronavaccins breed beschikbaar zijn. De Amerikaanse maatschappij wil deze zomer weer 400 van de 1.700 piloten die aan de grond werden gehouden in de lucht hebben.

Delta Air Lines was eerder nog van plan om deze zomer minder piloten te laten vliegen, maar een manager van het bedrijf schrijft dat de maatschappij voorloopt op schema.

Dat meldt NU.nl op basis van berichten van persbureau Bloomberg.

De airline, partner van Air France-KLM, denkt in het tweede kwartaal weer break-even te kunnen draaien en verwacht in het derde kwartaal zelfs winst te kunnen maken.

In de memo waarover Bloomberg beschikt, zegt Delta voorzichtig optimistisch te zijn over het herstel van de vraag als er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Het doel is alle piloten weer aan het werk te zetten.

Delta had in 2019 bijna 15.000 piloten dienst. Er zijn vorig jaar geen piloten ontslagen; wel bleven na overleg 1.700 piloten aan de grond tegen een lager salaris. Een deel van hen gaat mogelijk snel weer vliegen. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.