Delta Air Lines heeft vandaag met succes haar eerste COVID-geteste vlucht van Atlanta naar Amsterdam voltooid. Dankzij deze service kunnen reizigers Nederland binnenkomen zonder in quarantaine te hoeven. Het proefprogramma is een samenwerking tussen Delta, partner KLM, de Nederlandse regering, Amsterdam Airport Schiphol en Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

Om te kunnen vliegen op deze COVID-geteste vluchten, moeten passagiers negatief testen op zowel een PCR-test die vijf dagen voor aankomst in Amsterdam wordt afgenomen, als op een sneltest op de luchthaven van Atlanta voor het aan boord gaan. Na de landing op Schiphol wordt vervolgens een tweede PCR-test uitgevoerd en bij een negatief resultaat hoeven klanten niet in quarantaine te gaan. Beide luchthaventests zijn inbegrepen in de prijs van het ticket.

Dit nieuwe protocol is beschikbaar voor alle Amerikaanse burgers die om noodzakelijke redenen naar Nederland mogen reizen, zoals voor werk, gezondheid en onderwijs, alsmede voor ingezetenen van Nederland en de Europese Unie. Klanten die via Amsterdam naar andere landen reizen, moeten nog steeds voldoen aan de toelatingseisen en eventuele verplichte quarantaine op hun eindbestemming.

“Bijna een jaar nadat vliegreizen zijn gestagneerd tot niveaus die we nog niet eerder hebben gezien, bieden deze COVID-geteste vluchten een belangrijke kans om de industrie opnieuw te starten en de wereldeconomie te ondersteunen”, aldus Steve Sear, Delta President – International en Executive Vice President – Global Sales. “De uitrol van vaccinatieprogramma’s is begonnen maar totdat deze meer wijdverspreid zijn, kunnen dit soort vliegproeven helpen om onze klanten en bemanning veilig te laten vliegen.”

Vluchten kunnen worden geboekt op delta.com. Om te vliegen met Delta’s COVID-geteste vluchten van Atlanta naar Amsterdam zijn klanten het volgende verplicht:

  • Het laten afnemen van een ​​COVID-19 PCR (Polymerase Chain Reaction) test 5 dagen voor aankomst in Amsterdam en zelfisolatie tot vertrek
  • Het laten afnemen van antigeen sneltest voor het aan boord gaan in Atlanta
  • Het laten afnemen van een PCR-test direct bij aankomst op Schiphol

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.