De wereld kleurt zaterdag groen op St. Patrick’s Day

Reizigers kunnen deze zaterdag wereldwijd rekenen op groene lichten, met een verhoogde kans op Ierse muziek en een glas Guinness. Op 17 maart staat de wereld in het teken van de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day. Niet alleen in de straten van Ierland wordt de beschermheilige uitbundig herdacht, de hele wereld licht op in Ierlands groene kleur. Tijdens deze ‘Global Greening’ worden meer dan 300 iconische locaties en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds verlicht om de Ierse feestdag te vieren.

Ook tijdens deze 9e editie viert Nederland met de greening van een aantal iconische locaties dit evenement mee. Zo gaan onder andere de Euromast in Rotterdam, het reuzenrad op de Pier van Scheveningen en de Amsterdamse Sky Lounge ‘op groen’. De Greening is een initiatief van Ierland Toerisme.

Wereldwijde line-up

De line-up van dit jaar is, met ruim 300 iconische objecten, weer indrukwekkend. Zo staan onder andere de fontein op Trafalgar Square in Londen, het Wawa Goose monument in Ontario, het Palais de l’Europe in Straatsburg, het Köningsbau in Stuttgart en het Pen monument in Hanoi voor het eerst in de groene spotlights. Ook eerdere favorieten zoals het Colosseum in Rome, het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de Niagara Falls en de Londen Eye doen weer mee. De Nederlandse nieuwkomers zijn Euromast Rotterdam, Sky Lounge Amsterdam, de Uilenburgersjoel Amsterdam en Dot Groningen. Ook Skyview-de Pier in Scheveningen, Splendor Amsterdam en de windmolen in Weert zullen dit jaar weer groen kleuren, http://www.stpatricksfestival.ie.  

Saint Patrick en Mark Hamill

Saint Patrick is de beschermheilige van Ierland die op deze dag wordt herdacht. De festiviteiten zijn oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het Christendom te vieren. Inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. In Dublin en de rest van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen. Star Wars acteur Mark Hamill is eregast op het St. Patricks Festival in Dublin en staat naast de president van Ierland tijdens de feestelijke parade op 17 maart. Hamill was de afgelopen jaren regelmatig in Ierland voor de vertolking van zijn rol van Luke Skywalker in Star Wars, waarvoor opnames in Ierland werden gemaakt.

St. Patrick’s Festival in Amsterdam en Den Haag

Twee dagen lang genieten van de Ierse cultuur? Dat kan tijdens de 5e editie van het St. Patrick’s Festival in Splendor Amsterdam. Het festival op 16 en 17 maart biedt een veelzijdig programma met verschillende muziek-, animatie- en dansworkshops voor het hele gezin. Het volledige programma is te vinden op www.stpatrickamsterdam.com.

Liefhebbers van Ierse muziek- en dansoptredens, eten en drinken kunnen ook op zaterdag 17 maart een bezoek brengen aan het St. Patrick’s Day Festival op de Grote Markt in Den Haag, zie www.stpatricksdaydenhaag.nl

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Austrian vaker naar Bangkok deze winter

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience