De belangrijkste zakenreissteden van 2017…

New York en Londen, ondanks de Brexit, in Europa zijn de meest bezochte steden voor een zakenreis. Volgens het ‘Cities & Trends 2017’ rapport van BCD Travel blijft het Verenigd Koninkrijk de populairste bestemming voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten (VS), China en India zijn de meest bezochte bestemmingen voor intercontinentale zakenreizen.

Ondanks alle bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van Brexit, blijft Londen de stad die het vaakst bezocht wordt door Europese zakenreizigers. Wenen en Amsterdam staan op plaats 2 en 3, gevolgd door Zürich en Parijs.

Net als vorig jaar is de stad New York de belangrijkste intercontinentale bestemming voor Europese zakenreizigers, wederom gevolgd door Shanghai en Dubai. Vijf van de tien meest bezochte steden liggen in de VS, waarvan twee in Californië. Silicon Valley vormt traditioneel de thuisbasis van grote IT- en hightechbedrijven en start-ups, en blijft daardoor veel zakenreizigers aantrekken.

Naast de VS speelt ook China een grote rol met twee steden in de top tien: Shanghai en Peking. Dat komt door de sterke economische betrekkingen met China, Europa’s op een na grootste handelspartner na de VS.

 Stewart Harvey, EMEA President bij BCD Travel zegt: “We zien dat het aantal geboekte vliegtickets vorig jaar verder gegroeid is. De hoge ranking van sommige bestemmingen toont niet enkel hun belang als zakelijke centra aan, maar bewijst ook dat het erg aantrekkelijke hotspots zijn voor meetings en conferenties.”

De ranglijsten zijn gebaseerd op het aantal geboekte vliegtickets door klanten van BCD Travel in 2017, in diverse Europese markten.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Austrian vaker naar Bangkok deze winter

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience