De Audi A3 Limousine groeit door naar het volgende level. Met zijn vooruitstrevende design, inclusief coupé-achtige daklijn oogt hij dynamischer dan ooit en daarbij biedt hij meer binnenruimte. De A3 Limousine is bovendien voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van infotainment, connectiviteit en assistentiesystemen.

De nieuwe Audi A3 Limousine oogt nog sportiever dan zijn voorganger. In het front zijn de brede Singleframe-grille, de vlakke LED-koplampunits (Matrix LED-koplampen optioneel) en de grote luchtinlaten beeldbepalend. En profiel valt vooral de coupé-achtige daklijn op. Deze loopt visueel door tot de fraai in de achterklep geïntegreerde spoiler. De naar binnen toe neigende flanklijnen accentueren de wielkasten nog eens extra. Blikvangers achter zijn de luchtopeningen onderin de bumper en de diffuser met geïntegreerde vlakke uitlaatopeningen. Met een Cw-waarde van 0,25 is de A3 Limousine zeer gestroomlijnd.

Bij de marktintroductie is de A3 limousine er direct als 35 TFSI (110 kW/150 pk) met zeventraps automatische S tronic-transmissie. Voor maximale efficiency maakt de 1.5 TFSI gebruik van cilinderuitschakeling (CoD) en 48V mild hybrid-technologie. Ook de A3 Limousine 35 TDI (110 kW/150 pk) met de S tronic-transmissie is direct leverbaar. Het gamma wordt snel uitgebreid met de A3 Limousine 30 TDI (85 kW/115 pk) en 30 TFSI (81 kW/110 pk). Beide modellen hebben een handgeschakelde versnellingsbak. Hierna volgen nog meer motor/transmissievarianten en modellen met quattro vierwielaandrijving.

In Nederland is de A3 Limousine om te beginnen leverbaar in Pro Line uitvoering. Daarnaast is er de A3 Limousine Business edition, die standaard extra beschikt over onder meer het advanced exterieur, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, de Audi virtual cockpit, de Audi smartphone interface, aluminium raamlijsten, Full LED koplampen, LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers en 17 inch lichtmetalen velgen.

De Audi A3 Limousine 30 TFSI is in Pro Line- en Business edition-uitvoering leverbaar vanaf € 34.900* en A3 Limousine 35 TFSI S tronic vanaf € 38.450*. De A3 Limousine 35 TDI S tronic Pro Line en Business edition zijn er vanaf € 44.910*. De complete prijslijst is hier te vinden.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.