CWT: prijzen vliegtickets gaan dalen

CWT Solutions Group, de consultancy tak van CWT, travel management platform, voorspelt een daling in april voor de wereldwijde gemiddelde vliegticketprijzen. De verwachting is dat de prijzen iets meer dan 4% lager uitkomen dan in februari, aangezien de gepubliceerde tarieven gecorrigeerd zijn voor de sterke stijging in de eerste twee maanden van het jaar.

Deze bevindingen worden gepubliceerd in de derde editie van het tweemaandelijkse Air Trends Report, dat een eigen algoritme gebruikt voor het signaleren van trends.

De wereldwijde gemiddelde ticketprijs steeg in januari met ongeveer 6% en vervolgens met nog eens 3% in februari tot 702 US Dollars. Deze stijging werd grotendeels veroorzaakt door nieuwe commerciële beleidsmaatregelen en modellen voor inkomstenbeheer die luchtvaartmaatschappijen wereldwijd invoerden.

“We voorzien een aanhoudende opwaartse trend in de gemiddelde ticketprijs in 2019”, aldus Christophe Renard, Vice President van CWT Solutions Group. “Een van de redenen hiervoor is dat meer luchtvaartmaatschappijen IATA’s New Distribution Capability (NDC) willen invoeren. Met als doel om meer additionele inkomsten te genereren, voor bijvoorbeeld stoelkeuze en bagage opties. Het inzetten van tracking tools na het maken van een boeking kan voor bedrijven een effectieve manier zijn om vóór vertrek de kosten van dure tickets te optimaliseren.”

Ondertussen neemt het gebruik van Online Booking Tools (OBT’s) nog steeds toe. Mede doordat de belangrijkste OBT-aanbieders voortdurend de gebruikerservaring als het beschikbare aanbod blijven verbeteren, vooral op het mobiele vlak. En tegelijkertijd stimuleren bedrijven hun reizigers om via OBT’s en mobiele apps te boeken.

 

Het gebruik van online booking tools was stabiel en kwam wereldwijd uit op ongeveer 48% in januari en februari, na een stijging van 6% van oktober tot december. Voor maart en april is de verwachting dat het gebruik van online platforms voor het maken van boekingen wederom zal stijgen, en zelfs tot boven de 50% zal uitkomen.

 

Het rapport voorspelt ook dat reizigers de komende twee maanden minder vaak ruim voor vertrek gaan boeken. In december 2018 en de eerste twee maanden van dit jaar werd 47% van de tickets nog meer dan 14 dagen voor vertrek geboekt. Dit werd mede ingegeven door een strengere handhaving van het reisbeleid en aanscherping van de begrotingen aan het einde van vorig jaar. Nu bedrijven hun reisbeperkingen versoepelen, wordt verwacht dat in maart en april ongeveer 43% van de reizigers

meer dan twee weken voor vertrek gaat boeken.

 

“Om grip te houden op de kosten wordt travel managers geadviseerd om het belang van ruim voor vertrek boeken onder de aandacht te blijven brengen. Dat kan bijvoorbeeld via een berichtje of pop-up op de OBT als via gerichte communicatie naar individuele reizigers”, aldus Renard. “Het is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat het bedrijfsreisbeleid goed is geïntegreerd in de OBT.”

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

IATA publiceert vergelijkend duurzaam rapport

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava

Terug naar de toekomst in Ahoy

Star Clippers zet zeil naar Corsica