Corendon plaatst Boeing 747 in eigen hoteltuin Megatransport brengt vliegtuig in vijf dagen van Schiphol naar Badhoevedorp   BADHOEVEDORP/SCHIPHOL, 30 januari 2019 ? Reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij en hotelier Corendon...

Corendon heeft vijf dagen in februari uitgetrokken voor de verhuizing van een complete Boeing 747-400 van Schiphol naar het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Daar wordt het toestel in de tuin gezet.

Het project lijkt een groot mediaspektakel te worden. Voor de megaklus is het gespecialiseerde transportbedrijf Mammoet ingehuurd. Dat zal het 150 ton wegende vliegtuig vanaf dinsdagavond 5 februari in vijf dagen van het vliegveld naar het hotel vervoeren. Tijdens die laatste reis moet de Boeing 17 sloten, snelweg A9 en een provinciale weg oversteken.

De Boeing 747 is het voormalig KLM-toestel ‘City of Bangkok’ dat na 30 jaar trouwe dienst een nieuwe eindbestemming krijgt. De afgelopen weken is het in Rome in de kleuren van Corendon gespoten. Daarnaast is het door vliegtuigrecyclingbedrijf AELS ontdaan van alle bruikbare onderdelen, zoals de motoren. De klus wordt in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari afgerond. Het toestel zal de Schipholweg oversteken om daarna 57 verkeersbewegingen te maken.

Na het transport komt het toestel in de tuin van het Corendon Village Hotel Amsterdam te staan. Het toestel wordt vervolgens verbouwd tot Corendon Aviation Experience Center dat in het derde kwartaal van 2019 de deuren opent. Het hotel opende vorig jaar zijn deuren in het voormalige hoofdkantoor van Sony en is met meer dan 680 kamers, suites en appartementen het grootste hotel van de Benelux.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.