Condor gaat verder met vlootvernieuwing

Condor heeft recent alweer  zijn negende fabrieksnieuwe A330neo in Frankfurt welkom geheten. Dit betekent dat Condor sinds eind 2022, zoals gepland, één vliegtuig per maand heeft verwelkomd en nu de helft van de langeafstandsvloot in bestelling heeft gekregen. Voor het eerst werd de “Sea”-kleurstelling afgeleverd op een A330neo met het nieuwste vlootlid. Hiermee wordt het kleurenpalet van de langeafstandsvloot compleet en vliegen gasten vanaf nu naar de mooiste bestemmingen ter wereld in de kleuren ‘Eiland’, ‘Strand’ en ‘Zee’.

“Dankzij de grote inzet van ons Condor-team, de goed geoefende samenwerking met Airbus, de leveranciers en de autoriteiten, hebben we al de helft van de 18 bestelde vliegtuigen met het huidige vliegtuig kunnen vlooten”, aldus Christian Schmitt, Chief Operations. Officier en verantwoordelijk manager Condor. “De feedback op het nieuwe langeafstandsvliegtuig, het comfort, het ontwerp en de voorzieningen was geweldig. We zijn er trots op dat we onze gasten hiermee een compleet nieuwe Condor-grenservaring van een klasse apart kunnen bieden en dat we vanaf 2024 met de A330neo op alle langeafstandsroutes vliegen.”

Condor verwacht in totaal 18 nieuwe langeafstandsvliegtuigen te ontvangen als onderdeel van zijn algehele vernieuwingsprogramma voor de langeafstandsvloot, dat naar verwachting de huidige B767-vloot tegen 2024 volledig zal vervangen. De vliegtuigen zullen in gelijke aantallen in de drie kleuren vliegen. Eiland”-groen, “Strand”-zand en “Zee”-blauw. Daarnaast heeft de Raad van Commissarissen nog eens vijf orderopties voor een A330neo goedgekeurd, maar er is nog geen bestelling geplaatst. De volgende A330neo wordt eveneens in ‘Sea’-kleur geleverd en wordt eind deze maand verwacht.

Zodra de vernieuwing van de langeafstandsvloot voltooid is, zal de vloot voor de korte en middellange afstanden van Condor volgen, waarbij de huidige Airbus A320/1- en Boeing 757-vliegtuigen worden vervangen door 41 fabrieksnieuwe A32Xneo-vliegtuigen, waaronder 13 A320neo en 28 A321neo. In 2024 en 2025 staan in totaal 14 vliegtuigen gepland voor levering. Op de lange termijn zal de Condor-vloot in totaal groeien als onderdeel van het vlootvernieuwingsprogramma.

Alle informatie over de langeafstandsvliegtuigen is te vinden op Airbus A330neo | Condor (condor-a330neo.com)

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring