De luchtvaartautoriteiten in China geven nog geen toestemming om weer met de Boeing 737 MAX te vliegen. Dat heeft toezichthouder Civil Aviation Administration of China (CAAC) bekendgemaakt.

Deze wijkt daarmee af van luchtvaartinstanties in onder andere Europa en de VS, die eerder hun akkoord gaven om vluchten met het type toestel weer toe te staan, schrijft NU.nl op basis van berichtgeving door Reuters.

De Chinese autoriteiten verklaarden maandag met testvluchten te starten zodra de belangrijkste zorgen over de veiligheid zijn weggenomen. Het gaat hierbij vooral om wijzigingen aan het ontwerp van het vliegtuig, de training van piloten en specifieke bevindingen van de twee crashes met het toestel in 2018 en 2019.

Meteen daarna moesten alle toestellen van dit type wereldwijd aan de grond blijven. China was de eerste die deze maatregel nam. China is het land met het grootste aantal MAX-vliegtuigen, circa een kwart van alle toestellen wereldwijd.

In januari 2021 gaf de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA definitief groen licht om weer met het toestel te vliegen, gevolgd door Europa en Australië.

Het Amerikaanse United Airlines heeft inmiddels 25 toestellen van het type Boeing 737 MAX besteld. Deze worden in 2023 geleverd. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.