CEO Lufthansa ziet blijvende sterke vraag naar vliegtickets

De Lufthansa Group verwacht dat de vraag naar vliegtickets de rest van het jaar hoog zal blijven – de wens van mensen om te reizen gaat onverminderd door. Op dit moment zijn de boekingen voor de maanden augustus tot en met december 2023 gemiddeld meer dan 90 procent van het boekingsvolume van het niveau van voor de crisis. Het bedrijf zet daarom zijn capaciteitsuitbreiding voort en is van plan om in het derde kwartaal van het jaar ongeveer 88 procent van de capaciteit van voor de crisis aan te bieden.

CEO Carsten Spohr zei: ‘Onze vooruitzichten duiden op een aanhoudend positieve ontwikkeling voor klanten, medewerkers en aandeelhouders: de opgegeven winstprognose laat duidelijk zien dat we goed op weg zijn om de kapitaalmarktdoelstellingen te behalen die we onszelf voor de middellange termijn hebben gesteld. Dit stelt ons in staat om de geplande investeringen in premium kwaliteit voor onze klanten te realiseren. De gelijktijdige voortzetting van onze rekruteringscampagne met meer dan 1.000 nieuwe aanwervingen per maand schept ook nieuwe perspectieven voor onze medewerkers. En last but not least, er zijn speciale vooruitzichten voor onze langeafstandsvloot van Lufthansa. Dit jaar zullen nog twee A380’s terugkeren naar de lijndienst, en het komende jaar zullen er nog meer volgen, samen met nieuwe Boeing 787’s en Airbus A350’s, waar we met veel optimisme naar kijken.”

Vanwege de aanhoudend grote vraag naar vliegreizen en ondersteund door sectorbrede aanbodbeperkingen, verwacht het bedrijf een verdere lichte stijging van de opbrengsten in vergelijking met het recordniveau van het voorgaande jaar. Verwacht wordt dat de aangepaste EBIT in het derde kwartaal in 2019 het niveau van vóór de crisis van 1,3 miljard euro zal overschrijden. De Lufthansa Group verwacht dat de vraag de rest van het jaar hoog zal blijven, vooral in de premiumklassen, voornamelijk gedreven door particuliere reizigers. De vraag naar zakenreizen neemt ook toe en de Lufthansa Group verwacht dat deze tegen het einde van het jaar zal zijn hersteld tot 70 procent van het niveau van voor de crisis. Vanwege de aanhoudende knelpunten in het Europese luchtverkeerssysteem zal de capaciteit die wordt aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group echter aan de onderkant van het eerdere verwachtingsbereik liggen, namelijk ongeveer 85 procent. Vanwege de sterke vooruitzichten voor de tweede jaarhelft heeft de Groep haar vooruitzichten voor het volledige jaar 2023 gespecificeerd en verwacht nu een Adjusted EBIT van meer dan 2,6 miljard euro te realiseren (voorheen: aanzienlijke stijging ten opzichte van de waarde van vorig jaar van 1,5 miljard euro). Het resultaat zal dus naar verwachting een van de drie beste in de geschiedenis van de Lufthansa Group zijn. Volgens de beoordeling van het bedrijf is deze gespecificeerde prognose in lijn met de huidige marktverwachtingen. Dienovereenkomstig wordt verwacht dat 2023 een belangrijke stap zal zijn in de richting van het behalen van de financiële doelstellingen die het bedrijf zichzelf heeft gesteld voor 2024. Volgens deze doelstellingen verwacht de Lufthansa Group een aangepaste EBIT-marge van ten minste 8 procent en een aangepast rendement op kapitaal In dienst (gecorrigeerde ROCE) van meer dan 10 procent.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Singapore Airlines vliegt weer op Brussel

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava

Terug naar de toekomst in Ahoy

Star Clippers zet zeil naar Corsica

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities