Het herstel bij Uniglobe Travel Holland zet zich sneller door dan verwacht. De zakenreisorganisatie verwacht in de loop van 2023 alweer op het niveau van 2019 te zitten.

Dat stelde directeur Cees Klinkenberg zaterdag bij de opening van het Uniglobe Congres 2022 in Hoofddorp. Klinkenberg refereerde aan een interview met TravMagazine uit 2020, waarin hij stelde dat het herstel nog wel even zou duren. Hij verwachtte destijds dat 2022 en 2023 hersteljaren zouden zijn. Uniglobe zou pas eind 2023 weer op het niveau van het topjaar 2019 te zitten, toen Uniglobe in Nederland een omzet van 150 miljoen euro bereikte.

‘Ik heb me vergist, het herstel heeft eerder doorgezet dan verwacht’, stelde Klinkenberg zaterdag. Hij verwees naar alle trends die werden voorspeld zodra corona voorbij zou zijn. ‘Het herstel van de reismarkt, en zeker van de zakenreismarkt, zou nog jaren duren. Er zou een nieuw normaal komen, waarbij minder zou worden gereisd. Daarnaast zouden we allemaal meer thuiswerken en zou er meer met de trein worden gereisd.’

Veel van die goede voornemens van twee jaar geleden zijn alweer gesneuveld. Inmiddels constateert Uniglobe dat klanten alweer meer reizen dan in 2019. Eind deze maand zit Uniglobe op 80 procent van het niveau van 2019. Met dit tempo zit het zakenreisbedrijf, dat zich vooral richt op mkb-klanten, in de loop van 2023 alweer op het oude niveau.
‘Daarbij is het knap dat we meer omzet draaien met minder handjes’, stelde Klinkenberg met verwijzing naar de krapte aan het personeel.

In zijn inleiding bracht Klinkenberg ook de chaotische situatie op Schiphol ter sprake, waar door personeelsgebrek dagelijks lange wachtrijen staan en waar in de zomer honderden vluchten moeten worden geschrapt.
Klinkenberg sprak daarbij van ‘de incompetente leiding van Schiphol’. ‘Ze hebben daar kennelijk geen antenne voor actuele ontwikkelingen.’

Petitie
Klinkenberg reageerde instemmend op de petitie van TRAVelMedia, uitgever van Travelpro en TravMagazine, waarin de overheid wordt opgeroepen om in te grijpen op Schiphol.
Klinkenberg heeft zelf de online petitie al ondertekend en riep de aanwezigen in de zaal op hetzelfde te doen.

Overigens is Klinkenberg het volstrekt oneens met het kabinetsbesluit om de maximale capaciteit van de luchthaven te verlagen naar 440.000 vliegbewegingen, terwijl volgens het regeerakkoord juist een stijging van 500.000 naar 540.000 in het vooruitzicht was gesteld.

En dat terwijl de luchtvaart verantwoordelijk is voor slechts 1 procent van de stikstof. Klinkenberg: ‘Het gedrag van de reiziger ga je hiermee niet veranderen, want die gaat gewoon naar Brussels Airport of een Duitse luchthaven. En stikstof stopt niet bij de grens.’

Het goed georganiseerde Uniglobe Congres 2022 werd gehouden in Claus Event Center in Hoofddorp in aanwezigheid van de directies en medewerkers van de in totaal 14 zakenreiskantoren van Uniglobe in Nederland. Cabaretier Peter Heerschop was, voor de derde keer, dagvoorzitter.

Foto: Laura Koreman (Regional Manager) en Cees Klinkenberg (directeur) van Uniglobe Travel Holland.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.