Campanile hotels Nederland en Campanile Vilvoorde nu met Ecostars-duurzaamheidslabel

Alle Nederlandse Campanile hotels, Premiere Classe Breda, Campanile Vilvoorde en Tulip Inn Antwerpen in België mogen sinds deze maand het duurzaamheidslabel van Ecostars voeren. Ecostars is een onafhankelijke, op hotels gerichte, duurzaamheidscertificering die eco sterren toekent op basis van de milieu-impact van een hotel per verblijf. Ecostars geeft aan dat 80% van de potentiële hotelgasten bereid is een duurzaam hotel te verkiezen boven accommodaties zonder keurmerk als Ecostars.

Ecostars beoordeelt de duurzaamheid van een hotel op basis van diverse criteria zoals energie- en waterverbruik, CO2 uitstoot, recycling van zoveel mogelijk materialen als het minimaliseren of uitsluiten van plastic verpakkingen. Daarnaast beoordeelt Ecostars ook de maatschappelijke betrokkenheid van een organisatie. 14 Eigen hotels van het internationale Louvre Hotels Group Benelux (12 Campanile hotels, 1 Premiere Classe hotel en Tulip Inn Antwerpen ), zijn vanaf nu duurzaam gecertificeerd.

Iris Versnel, Operations Director Benelux van Louvre Hotels: ‘Met deze certificering laat Campanile zien dat je ook in het midden segment je verantwoordelijkheid kan en moet nemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit inmiddels verankerd in zowel de eigenaar Louvre Hotels Group als de individuele hotels. Niet alleen op het gebied van verpakking, energie- of waterverbruik. Ook op andere vlakken zetten wij ons in. Zo gaat Team Campanile Benelux op 16 december wandelen voor dementieonderzoek in het Erasmus MC, verminderen we voedselverspilling en werken we samen met de Voedsel- en Vakantiebank’.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Lore Group sluit zich aan bij Global Hotel Alliance

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst