Bowers & Wilkins introduceert 600 Series S3

Hoe verbeter je een bekroonde serie luidsprekers die nog steeds de beste in hun klasse zijn? Met de introductie van de nieuwe 600 Series S3 bouwt het wereldwijd gerenommeerde audiomerk Bowers & Wilkins voort op drie decennia waarin het bedrijf de referentiestandaard voor betaalbare high-performance luidsprekers heeft bepaald. De upgrades in de achtste generatie van een van de meest geprezen serie hifiproducten zijn ongekend.

 

De 600 Serie heeft altijd een sleutelrol gespeeld in het portfolio van Bowers & Wilkins. Niet in de laatste plaats omdat dit na de iconische 800 Series Diamond de serie is die al het langst onafgebroken verkrijgbaar is. In een tijd waarin steeds meer luisteraars een hogere geluidskwaliteit eisen. Via vinyl of streamen met hoge resolutie, is de 600 Serie S3 de perfecte eerste stap om de ‘True Sound’ te ervaren zoals de artiest het bedoelt. Het maakt dit het ideale model om kennis te maken met het merk Bowers & Wilkins.

De nieuwe serie bestaat uit vier modellen: de vloerstaande 603 S3, de standmount 606 S3, de boekenkastluidspreker 607 S3 en de HTM6 S3, een middenluidspreker speciaal voor een thuisbioscoop. Elk model is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder eiken, wit of zwart, plus nog een kersenhouten afwerking die alleen leverbaar is voor de APAC-markten. Een nieuwe FS-600 vloerstandaard in het zilver of zwart rondt de serie af.

Alle nieuwe modellen zijn ervoor ontworpen om optimaal in verschillende combinaties binnen een 600 Serie S3 Home Theatre-systeem samen te werken, perfect geïntegreerd met de speciale HTM6 S3 middenluidsprekers en een ASW608 of ASW610 actieve subwoofer.

Volledig nieuwe Titanium Dome-tweeter voor meer verfijning en een betere resolutie
Bowers & Wilkins ontwikkelt en produceert de belangrijkste luidsprekercomponenten zelf en rolt deze innovatieve technologieën geleidelijk aan over meer producten uit. Deze benadering is ook toegepast op de nieuwe 600 Serie S3 modellen. Alle aspecten die de geluidsweergave betreffen zijn zorgvuldig onder de loep genomen en verbeterd. Veel van de nieuwe componenten zijn afgeleid van de 700 Serie S3 en in een opnieuw ontworpen en verbeterde kastconstructie ingebouwd.

Het belangrijkste nieuwe element van de nieuwe 600 Serie S3 is de volledig nieuwe Titanium Dome. De nieuwe tweeter bestaat uit twee delen. Het hoofddeel is de zeer dunne en lichte, maar tegelijkertijd stevige ‘dome’ van 25 micron. Deze wordt ondersteund door een titanium ring van 30 micron. Dit nieuwe ontwerp is ondergebracht in een sterk verlengd buisbelastingssysteem, geïnspireerd op het onlangs in de nieuwe 700 Serie S3 geïntroduceerde ontwerp. Het verlengde buisbelastingssysteem verlaagt de resonantiefrequentie achter de dome voor een open geluid dat minder door de kast wordt gekleurd.

Voor betere en meer open spreiding van het geluid wordt de nieuwe Titanium Dome gecombineerd met een aan de 700 Serie S3 ontleende membraanbevestigingsplaat. Het nieuwe, meer open tweeter-rooster is rechtstreeks overgenomen van de onlangs geïntroduceerde 800 Serie Signature.

De combinatie van al deze nieuwe technieken zorgt ervoor dat de nieuwe tweeter een vloeiender, verfijnder geluid levert zonder concessies te doen aan resolutie of detaillering.

Aan de bekroonde 700 Serie ontleende upgrades
De gepatenteerde Continuum Cones van Bowers & Wilkins worden ook in de nieuwe 600 Serie S3 toegepast, maar dan nu met aan de 700 Serie S3 ontleende krachtigere, vervormingsarme motorconstructies voor de drivers voor het laag en voor het laag en midden. De lagetonendrivers met een papieren conus in de 603 S3 zijn uitgerust met motorsystemen afkomstig van de 703 S3 serie. Om de resolutie en transparantie te verbeteren, hebben de crossovers een update gekregen in de vorm van hoogwaardige bypasscondensatoren uit de 700 Serie S3.

De kasten van de 600 Serie S3 modellen zijn ook sterk verbeterd. De tweeter en de hoofddrivers zijn nu dichter bij elkaar gemonteerd, waarbij elkaar kruisende trimringen de integratie en het stereobeeld verbeteren. Aan de achterkant van de luidspreker wordt de nieuwe behuizing voor de aansluitklemmen, ontleend aan de 700 Serie S3, gecombineerd met een baspoort volgens de specificaties voor de 700 Serie. Dit verbetert de prestaties en maakt de kast stijver. De stijfheid van de kast wordt verder verbeterd door hout van een betere kwaliteit te gebruiken voor de interne versteviging. Tot slot bevat de onderkant van de 606 S3 en 607 S3 nu metalen schroefbevestigingen om de luidsprekers steviger op de bovenplaat van de nieuwe FS-600 S3 standaarden te kunnen monteren.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Ook Condor met stand met stand aanwezig op TravDay

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst