Hansea, een Belgische specialist in mobiliteit, neemt het Nederlandse vervoers- en zakenreisbedrijf Munckhof over.

Dat hebben beide concerns bekendgemaakt.
Samen verzorgen Munckhof en Hansea jaarlijks de mobiliteit voor meer dan 47 miljoen mensen vanuit 50 locaties in de Benelux.

Hansea koopt 100 procent van de aandelen van Munckhof Groep BV. Hansea is een portfoliobedrijf van DWS Infrastructure, een Europees investeringsfonds met een focus op langetermijn-investeringen en duurzaamheid.

De huidige aandeelhouders Tom Roefs, Jos Poortinga en Patrick Straetemans worden medeaandeelhouder in Hansea en blijven tevens de directie van Munckhof vormen.
De transactie is nog onderhevig aan het verkrijgen van goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De twee bedrijven willen met hun 3.000 experts in nationaal- en internationaal personenvervoer het sterkste mobiliteitsnetwerk in de Benelux worden. Investeringen in duurzaamheid, kwaliteit van dienstverlening en innovatie zullen daarbij centraal staan.

Passie voor mens en mobiliteit. Dat vormt volgens de twee bedrijven de verbindende factor.
Waar Munckhof het motto ‘Mensen maken Munckhof’ gebruikt, spreekt Hansea over ‘People in e-motion’.

Daar waar Munckhof in Nederland een begrip is voor alles wat met taxi, bus, vliegtuig en trein te maken heeft, is Hansea in België toonaangevend in alle vormen van busvervoer zoals openbaar vervoer, school-, personeelsvervoer en touringcardiensten.
In deze nieuwe samenwerking gaan de twee ondernemingen hun kennis en ervaring op het gebied van personenvervoer en internationale zakenreizen met elkaar delen.

‘Door de krachten te bundelen, kunnen Munckhof en Hansea nog beter inspelen op de veranderende markt. Een markt die vraagt om duurzame investeringen in alle vormen van (internationaal) personenvervoer. Individueel zijn Munckhof en Hansea vandaag relevante spelers in respectievelijk Nederland en België. Samen vormen ze het sterkste netwerk van mobiliteitsexperts in de Benelux.’ (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.