Door: | 2 november, 2016

BCD Travel heeft de Scandinavische zakenreisorganisatie Ticket Biz overgenomen, nadat BCD in november 2015 al een meerderheidsbelang in het bedrijf had verworven. Hiermee wil het zakenreisbureau de positie verstevigen in Scandinavië als onderdeel van de actieve groeistrategie van het bedrijf.

‘Onze investeringen hebben altijd prioriteit, of het nu gaat om technologie, infrastructuur, producten en services, of onze wereldwijde aanwezigheid. In bepaalde markten zijn overnames van groter belang dan in andere. Met deze investering zorgen we ervoor dat de toekomstige ontwikkeling aansluit op de veranderende behoeften van onze klanten, zowel multinationaal als in Scandinavië’, aldus Stewart Harvey, President EMEA bij BCD Travel.

Sinds maart van dit jaar leidt Thomas Ådén, voormalig CEO van Ticket Biz, het team in zijn nieuwe rol als Vice President Nordics. Hij rapporteert aan Heinz Jennewein, Senior Vice President bij BCD Travel en lid van de Europese directie. Naar verwachting is de rebranding van Ticket Biz naar BCD Travel eind 2017 volledig afgerond.

‘De beslissing van BCD om de resterende aandelen van Ticket Biz over te nemen, is een logische stap naar de volledige integratie van Ticket Biz in de groeiende BCD-familie’, aldus Per G. Braathen van Braganza, de vorige eigenaar van Ticket Biz.

De overname van Ticket Biz is de laatste in een reeks investeringen door BCD Travel in de afgelopen jaren om het bedrijf te laten groeien, het wereldwijde netwerk uit te breiden en klanten te helpen meer te halen uit de nieuwste innovaties voor hun zakelijke reisprogramma’s. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat het een overeenkomst heeft getekend voor een meerderheidsbelang in de joint venture in China en Hongkong. In januari van dit jaar kocht BCD Travel van GetGoing, Inc. de technologie achter TripSource Hotels, het hotelplatform van BCD. Daarnaast kocht BCD Meetings & Events, de evenemententak van BCD, in 2016 het Britse evenementenbedrijf Zibrant en Plan 365, Inc., een Amerikaans bedrijf voor marketinglogistiek gespecialiseerd in de farmaceutische en hightech-industrie.

Bron: Business Traveller

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.