BCD Travel zet zich al jaren in voor duurzaamheid en heeft zich daarom aangesloten bij het Science Based Targets Initiative (SBTi), een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven meer te betrekken bij klimaatacties zoals vastgelegd in de Klimaatovereenkomst van Parijs.

BCD  is de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie die zich heeft aangesloten bij het SBTi en ondersteunt daarmee wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om broeikasgassen terug te dringen. Een emissiereductiedoelstelling is ‘wetenschappelijk onderbouwd’ als deze is ontwikkeld om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden ten opzichte van het pre-industriële niveau.

‘We zijn er trots op deel uit te maken van het SBTi, vooral nu we vandaag Earth Day vieren,’ zegt Kathy Jackson, Vice President en Executive Chair of Sustainability bij BCD. ‘Door ons milieubeleid af te stemmen op wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voldoen we aan de huidige en toekomstige wettelijke eisen. Zo leveren we zowel een bijdrage aan onze eigen wereldwijde klimaatdoelstellingen als die van onze klanten.’

Klanten en prospects vragen leveranciers steeds vaker of zij wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen hebben vastgesteld. Zo maakt UCB, een van BCD’s wereldwijde farmaceutische klanten, zich sterk voor een positieve maatschappelijke impact. Dit omvat o.a. het verminderen van de milieu-impact van hun gehele waardeketen. Ook heeft UCB op basis van hun eigen SBTi-doelstellingen een enquête uitgevoerd om leveranciers te beoordelen op hun milieuambities en -strategie op het gebied van CO2-emissies. Daarbij kreeg BCD van UCB de hoogste score (A-level).

Onlangs publiceerde BCD het 2021 Sustainability Report. Dit rapport behandelt de activiteiten, prestaties en vooruitgang op het gebied van BCD’s duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot tegen 2030. BCD is sinds 2008 lid van het United Nations Global Compact en ondersteunt de 10 principes en de Sustainable Development Goals.

Download het rapport voor meer informatie over de duurzaamheidsinspanningen van BCD.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.