BCD Travel behaalde een gouden rating in een onafhankelijk onderzoek naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). BCD is daarmee de enige zakenreisorganisatie die drie jaar op rij de hoogste score krijgt.

Met deze score behoort BCD Travel tot de beste 1% van alle leveranciers die zijn beoordeeld door het wereldwijd toonaangevende MVO-beoordelingsplatform EcoVadis.

De score ligt 18% hoger dan in 2016, toen BCD Travel haar eerste EcoVadis gouden onderscheiding behaalde. Dat is een opmerkelijke prestatie, want hoe verder een bedrijf zijn duurzaamheidsprogramma ontwikkelt, hoe moeilijker het is om verbeteringen door te voeren.”Het is altijd een indrukwekkende prestatie om een gouden onderscheiding van EcoVadis te ontvangen. Maar nu we voor de derde keer op rij de hoogste score voor maatschappelijk ondernemen krijgen, behoren we tot de beste leveranciers ter wereld”, zegt John Snyder, President en CEO van BCD Travel.” Dat is een belangrijke prestatie die de visie en missie van ons bedrijf weerspiegelt.”

 

De gouden rating is het resultaat van verschillende belangrijke initiatieven in 2018, zoals:

  • Verbeterde Global Reporting Initiative (GRI)-rapportage
  • De implementatie van een wereldwijd managementsysteem voor milieu, gezondheid en veiligheid
  • Tot 70% toename van het aantal wereldwijde locaties gecertificeerd volgens ISO 14001 en OHSAS 18001
  • Verbeterde milieurapportage, inclusief CDP (Carbon Disclosure Project) en Carbon Verification Statement
  • Aanvullingen op het wereldwijde beleid van arbeidspraktijken, mensenrechten en duurzame inkoop

De EcoVadis-methode onderzoekt 21 criteria op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en duurzame inkoop. De methode is gebaseerd op internationale CSR-normen, zoals het United Nations Global Compact, de verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), normen van het Global Reporting Initiative (GRI), de norm ISO 26000 en de VN-principes voor bedrijfsleven en mensenrechten.

 

Meer dan 150 toonaangevende multinationals wereldwijd, waaronder Alcatel-Lucent, BASF, Bayer, Centrica/British Gas, Coca-Cola Enterprises, Heineken, ING Bank, Johnson & Johnson, L’Oréal, Merck, Nokia, Michelin, Nestlé, Schneider Electric en Verizon, gebruiken EcoVadis om de MVO-prestaties van hun supply chain te monitoren.

 

De onderscheiding van EcoVadis is een van de vele erkenningen die BCD Travel de afgelopen jaren heeft gekregen voor duurzaamheid.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.