BCD Travel behaalde een gouden rating in een onafhankelijk onderzoek naar de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf. BCD is daarmee de enige zakenreisorganisatie die vier jaar op rij de hoogste score krijgt.
Met deze score behoort BCD Travel tot de beste 1% van alle leveranciers die zijn beoordeeld door EcoVadis, het wereldwijd toonaangevende beoordelingsplatform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). BCD gebruikt deze onafhankelijke beoordeling om transparantie te creëren, supply chains van klanten te beveiligen en juridische risico’s te minimaliseren. Daarnaast heeft WINiT by GBTA, een netwerk dat pleit voor positieve verandering voor carrièrekansen van vrouwen in de reisindustrie, onlangs de werkzaamheden van BCD voor het promoten van een MVO-project voor vrouwen erkend.
“Ik ben er trots op dat we voor het vierde jaar op rij de gouden score ontvangen. Deze erkenning toont aan waarom onze klanten, medewerkers en partners op ons kunnen vertrouwen. Het is het resultaat van de inspanningen van ons bedrijf en al onze medewerkers samen om de duurzaamheidsprestaties voortdurend te verbeteren,” zegt Kathy Jackson, Executive Vice President, Global Program Management en Executive Chair of Sustainability bij BCD Travel. “Ik ben ook trots op de erkenning van WINiT voor onze inzet om kansen voor vrouwen te creëren en het welzijn van vrouwen te bevorderen.”
Klanten waarderen de duurzaamheidsinspanningen van BCD Travel. “Wij vinden het belangrijk om samen te werken met partners die onze waarden en principes delen,” zegt Ralf Uwe Schmitt, Corporate Head of Sustainability bij Getinge. “Dit is een zeer belangrijke prestatie, die illustreert hoe BCD Travel zich inzet voor duurzaamheid en de voortdurende verbetering ervan.” Het Zweedse medische technologiebedrijf Getinge voorziet ziekenhuizen en biowetenschappelijke instellingen van producten en oplossingen voor het verbeteren van klinische resultaten en het optimaliseren van workflows.
De gouden rating van EcoVadis is het resultaat van verschillende belangrijke initiatieven in 2019, zoals:
  • Innovatieve praktijken voor milieuproblemen, zoals operationele energiebesparende maatregelen.
  • Verhoging van het aantal locaties dat wereldwijd gecertificeerd is conform ISO 14001 en ISO 45001 naar 95%.
  • Invoering van aanvullende strategieën op het gebied van diversiteit en gelijke kansen, corruptiebestrijding, fraudebestrijding en duurzame inkoop.
  • Communicatie over de voortgang van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.
  • Externe controle van duurzaamheidsrapportage.
De EcoVadis-methode onderzoekt 21 criteria op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en duurzame inkoop. Marktleiders zoals Verizon, Merck, Coca Cola Enterprises, Heineken, Johnson & Johnson, Renault-Nissan, BASF, Michelin, ING Bank en Nokia gebruiken EcoVadis om hun risico’s te beperken, hun transparantie te bevorderen en innovatie te stimuleren bij meer dan 55.000 handelspartners.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.