BCD Travel benoemt Ruggles-Brise tot VP Sustainability

Zakenreisorganisatie BCD Travel heeft Olivia Ruggles-Brise met ingang van 14 november aangesteld als Vice President Sustainability. Zij volgt Kathy Jackson op, die als Vice President en Executive Chair Sustainability bij BCD diende voordat ze eerder dit jaar haar pensioen aankondigde, en rapporteert rechtstreeks aan April Bridgeman, Senior Vice President bij BCD Travel en Managing Director van Advito. Ruggles-Brise gaat zich vooral inzetten voor duurzaamheidsinitiatieven op zes aandachtsgebieden: bestuur, ethiek en naleving; arbeidspraktijken; milieu; duurzame inkoop; service; en liefdadigheid en maatschappelijke ondersteuning.

Ruggles-Brise heeft meer dan 20 jaar ervaring in internationale reizen, toerisme, hospitality en evenementen, waar zij verschillende strategische functies heeft vervuld op het gebied van duurzaamheid, communicatie, beleid en onderzoek. Eerder was zij directeur bij Greenview, een advies- en onderzoeksbureau dat horecabedrijven helpt bij het ontwikkelen van duurzaamheidsstrategieën op milieu-, sociaal en bestuurlijk gebied. Daarvoor werkte ze tien jaar bij de World Travel & Tourism Council, waar ze verantwoordelijk was voor beleid, strategie en duurzaamheid. Zij zal een centrale rol spelen bij het afstemmen en stimuleren van initiatieven in de zes aandachtsgebieden voor duurzaamheid van BCD, en samenwerken met belanghebbenden, partners en groepen binnen de sector om te zorgen voor voortdurende vooruitgang op het gebied van duurzaamheid.

“Ik ben blij dat ik mijn expertise in reizen en duurzaamheid kan inbrengen bij BCD Travel op zo’n belangrijk moment in het huidige duurzaamheidslandschap”, aldus Ruggles-Brise. “BCD is koploper onder de grootste wereldwijde zakenreisorganisaties als het gaat om duurzaamheid en zet zich in voor betere ethische, sociale en ecologische bedrijfspraktijken ten behoeve van toekomstige generaties.”

“Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen. Olivia’s leiderschap en expertise zullen ons helpen op koers te blijven voor een duurzame toekomst van de zakenreisbranche. Onze inzet gaat verder dan de gevolgen voor het milieu – met ons duurzaamheidsprogramma nemen we een allesomvattende verantwoordelijkheid op ons”, aldus BCD President en CEO John Snyder.

BCD heeft in 2007 zijn principes voor maatschappelijk verantwoord ondernemen formeel vastgelegd en hanteert sinds 2017 wereldwijd een duurzaamheidsprogramma met zes aandachtsgebieden: bestuur, ethiek en naleving; arbeidspraktijken; milieu; duurzame inkoop; service; en liefdadigheid en maatschappelijke ondersteuning. Het programma is afgestemd op de belangrijkste duurzaamheidskaders, waaronder het Global Compact van de VN, de Sustainable Development Goals van de VN en het Global Reporting Initiative.

 

Duurzame groei is een prioriteit voor BCD, zoals blijkt uit de voortdurende scorestijging bij de jaarlijkse beoordelingen door EcoVadis. De wereldleider in duurzaamheidsbeoordelingen gaf BCD eerder dit jaar zijn derde opeenvolgende Platinum score voor uitstekende duurzaamheidsprestaties en bewezen best practices. Hiermee handhaaft BCD zijn positie in de top 1% van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven.

BCD richt zich ook op het verminderen van zijn impact op het milieu en is de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie die zich heeft aangesloten bij het Science Based Targets initiative en zijn wetenschappelijk onderbouwde doelstelling heeft laten valideren. Bij de EcoVadis-beoordeling van dit jaar werd het Carbon Management Level van BCD geclassificeerd als ‘Advanced’ voor de Carbon Action Module van EcoVadis. Deze module is ontworpen om inkopers, duurzaamheidsteams en zakelijke partners te helpen samenwerken om de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen te verminderen.

 

Met de benoeming van Ruggles-Brise bouwt BCD voort op deze solide basis. Download de 2022 Sustainability Update voor meer informatie over BCD’s duurzaamheidsprogramma.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

IATA zet Schiphol voor schut: 'slechtste ter wereld'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Polestar 2 nu ook met YouTube aan boord

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label