Een directe vliegverbinding tussen Schiphol en de Faeröer Eilanden is in de maak. Atlantic Airways, de officiële airline van de eilandengroep, is bezig met aan slotaanvraag om in de zomer van 2019 drie maal per week te kunnen vliegen naar Amsterdam. Dit laat Arni Olsen, Sales & Marketing Manager van de airline weten tijdens vakbeurs Vestnorden in IJsland. Het wordt waarschijnlijk in november duidelijk of de slotaanvraag wordt gehonoreerd. ‘We wachten af maar het zou een uitstekende kans zijn.’

De start zou een enorme boost geven aan toerisme naar het kleine land, een autonoom onderdeel van Denemarken, in Atlantische Oceaan. De mogelijkheden zijn nu om via IJsland te vliegen of via Kopenhagen. ;’Schiphol is echter twee keer groter dan Kopenhagen. Wij denken dat Nederland en de omringende landen veel interesse hebben in de Faraoer Eilanden. En ook via partner KLM/AF zouden er veel passagiers kunnen overstappen. We hopen erg dat het doorgaat want het is een hele mooie route, ook voor de inwoners van de Faeröer’ aldus Olsen.

De intentie is vanaf mei tot in ieder geval september 2019 te vliegen, met een A320 of A319. De nog redelijk onondekte eilanden tellen 50.000 inwoners.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.