American Express Global Business Travel (GBT) koopt het Duitse DER Business Travel (DER), de zakenreistak van de DER Touristik Group.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteit. De koop wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond.

Met de overname verstevigt American Express GBT zijn positie in het midden- en kleinbedrijf in Duitsland. In dit segment was het Amerikaanse bedrijf tot nu toe niet sterk vertegenwoordigd, terwijl het voor DER Business Travel juist een kernactiviteit is.

‘Omdat onze activiteiten elkaar goed aanvullen, biedt deze overname goede kansen voor beide partijen’, zegt Elyes Mrad, Senior Vice President en Managing Director International van American Express Global Business Travel.

Voor American Express is het de tweede overname van een concurrent binnen korte tijd. In juli vorig jaar werd het beursgenoteerde HRG overgenomen, naar verluidt voor een driecijferig miljoenenbedrag.
Zoveel zal voor DER Business Travel niet zijn neergeteld, aangezien dit bedrijf een minder sterke internationale positie heeft. Over de koopprijs worden geen mededelingen gedaan.

Het hoofdkantoor van DER is gevestigd in Frankfurt. De zakenreisorganisatie is actief op 42 locaties in Duitsland en telt circa 600 werknemers.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.