Ambitieus ITA Airways wil vooral ITA Airways zijn

ITA Airways, de nieuwe Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij, presenteerde het nieuwe vluchtschema voor het zomerseizoen 2022 van en naar Nederland. Het zomerseizoen van ITA Airways in 2022 omvat 63 nieuwe bestemmingen, waarvan 22 binnenlands, 34 internationaal en 7 intercontinentaal. Ook werden andere noviteiten en plannen gedeeld in Amsterdam. Belangrijk is vooral dat ITA Airways een geheel nieuwe airline is, en niet vergeleken dient te worden met ‘voorganger’ Alitalia, volgens Carla Catuogno, Regional Manager Europa. Over de lopende biedingen door oa Lufthansa en AF/KLM op een deel van de airline konden geen uitspraken worden gedaan.

ITA Airways werd vertegenwoordigd, naast Carla Catuogno, door Margreeth Kappert, Country Manager Nederland, Veerle Symoens, Sales Account Manager Benelux en Aldo D’Elia, International Sales Development Manager

Een van de belangrijkste gepresenteerde thema’s van ITA Airways is de toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid. Het doel van ITA Airways is om tegen 2025 een van de groenste Europese luchtvaartmaatschappijen te worden, met 75% van de vloot met vliegtuigen van de nieuwe generatie. Het is al begonnen met de nieuwe Airbus A350. Deze vliegtuigen zijn dankzij een nieuwe reeks materialen 70% lichter en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn met 25% verminderd.

Meer dan 30 wekelijkse retourvluchten 

De luchtverbinding tussen Nederland en Italië is altijd een prioriteit geweest voor ITA Airways. Daarom heeft het bedrijf de afgelopen maanden meer dan 30 wekelijkse retourvluchten opgezet tussen Amsterdam en zijn twee hubs: Rome Fiumicino en Milaan Linate. Met twee dagelijkse vluchten vanuit Rome en drie dagelijkse vluchten van Milaan Linate naar Amsterdam, met in totaal 34 retourvluchten per week vanuit Rome FCO en Milaan LIN,

Door de vele aanbiedingen van de hubs Rome Fiumicino en Milaan Linate zal ITA Airways de referentieluchtvaartmaatschappij zijn van Nederland naar Italië en via Rome of Linate naar Europa en de Middellandse Zee voor de Nederlandse klanten, de Italiaanse gemeenschap en de belangrijkste gemeenschappen van de Mediterrane landen.

Vanaf de luchthaven van Schiphol is er verbinding met belangrijke Italiaanse bestemmingen: Alghero, Brindisi, Bologna, Bari, Cagliari, Catania, Genua, Milaan-Linate, Napels, Palermo, Lamezia Terme, Triëst, Venetië, Pescara, Florence en Olbia.

Long haul

Vanaf begin juni werd het programma van ITA Airways voor de Amerikaanse markt afgerond: naast de routes naar New York, Miami en Boston – al operationeel met rechtstreekse vluchten vanuit Rome en Milaan Malpensa (alleen New York) – de nieuwe rechtstreekse vlucht van Rome Fiumicino naar Los Angeles werd geopend,

Het zomerseizoen van ITA Airways werd ook verbeterd met de toevoeging van nieuwe vluchten van Rome Fiumicino naar Buenos Aires en São Paulo vanaf begin juni. Het zomerseizoen van ITA Airways in 2022 omvat 63 nieuwe bestemmingen, waarvan 22 binnenlands, 34 internationaal en 7 intercontinentaal.

ITA Airways heeft het schema van de zomer van 2023 al geüpload naar alle verkoopkanalen, zodat klanten hun zomervakantie een jaar van tevoren kunnen plannen.

Het is mogelijk om de vlucht van ITA Airways te boeken van Rome Fiumicino naar Tokyo Haneda, die vanaf april 2023 dagelijks wordt, na de start in de winter van 2022 met 3 wekelijkse vluchten, uitgevoerd vanuit Rome elke woensdag, vrijdag en zondag en vanuit Tokyo elke maandag , donderdag en zaterdag.

ITA Airways breidt haar intercontinentale netwerk tevens uit met een nieuwe vlucht van Rome Fiumicino naar Malé, Malediven.De vlucht wordt uitgevoerd van 17 december 2022 tot 26 maart 2023, de laatste retourdatum vanaf de Malediven. Vanaf 17 december wordt de vlucht drie keer per week uitgevoerd tot 22 januari en twee keer per week van 23 januari tot het einde van het winterseizoen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Korean Air viert 35 jaar op Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava