Alitalia’s passagiersomzet rapporteerden opnieuw een stijging in juni 2019. In de eerste zesde maand van dit jaar noteerde de Italiaanse luchtvaartmaatschappij een stijging van 4,4 procent van de passagiersomzet, vergeleken met juni van het voorgaande jaar (de maand met de hoogste omzetstijging van 2018, met een groei van 10,6 procent).

Het aantal vervoerde passagiers presteerde ook positief in juni, met een stijging van 2,2 procent in vergelijking met dezelfde maand 2018. De positieve trend was het gevolg van de herpositionering van de luchtvaartmaatschappij in het segment met hoge toegevoegde waarde, zoals blijkt uit de toename van de omzet in zakelijk verkeer met 4,6 procent, opgenomen in het eerste semester van het jaar, met een groei van 5 procent in vervoerde zakelijke passagiers. Het succes van het programma voor het mkb groeit ook, met een omzetstijging van 50 procent in de eerste helft van het jaar.

De resultaten worden positief beïnvloed door commerciële investeringen op intercontinentale bestemmingen. De langeafstandssector behaalde recordresultaten in juni, met een groei van het aantal passagiers van 4,7 procent, vergeleken met 2018. In deze maand werden 277.617 reizigers vervoerd door Alitalia op zijn intercontinentale vluchten. Het was het hoogste aantal passagiers sinds 2009. Deze aantallen hebben ook de langeafstandsomzet opgedreven die, met een stijging van 5,3%, 126,16 miljoen euro bereikten: de hoogste waarde van de inkomsten in de laatste 10 maanden (sinds augustus 2018) ) en de beste maand juni sinds 2009.

Groei

De groei van de klanttevredenheid van Alitalia diensten zet zich tegelijkertijd voort met de toename van de economische prestaties. In de eerste helft van 2019 overschreed het percentage tevreden passagiers (degenen die een “uitstekend”, “zeer goed” of “goed” cijfer hadden uitgedrukt) meer dan 90 procent, wat een groei van 4 procent is ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. Zelfs de netto promotor score (de neiging van klanten om Alitalia aan te bevelen aan vrienden en familieleden, op basis van hun ervaring) heeft recordresultaten bereikt met een toename van meer dan 9 procent, vergeleken met 2018.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.