Na de elektrische auto komt ook het elektrische vliegtuig eraan. Vliegtuigbouwer Airbus heeft dinsdag laten weten dat het samen met Siemens en motorenmaker Rolls Royce werkt aan de ontwikkeling van een hybride vliegtuigmotor.

De eerste test met een commercieel vliegtuig met een elektromotor en drie conventionele straalmotoren staat gepland voor 2020. Siemens bouwt momenteel een motor met een vermogen van twee megawatt. Dat is circa de helft van wat een conventionele aandrijving levert.
Rolls Royce zal een gasturbine leveren die in de romp van het vliegtuig wordt geïnstalleerd en die stroom opwekt voor de motoren. Airbus is verantwoordelijk voor de integratie van de systemen.
Volgens de bedrijven wordt met de ontwikkelingen een belangrijke stap gezet in het realiseren van elektrisch vliegen in de nabije toekomst. Na de eerste test met een elektromotor moet snel een test volgen waarbij een tweede conventionele motor wordt vervangen voor een hybride elektrische variant.
Volgens Paul Eremenko, Chief Technology Officer van Airbus, is hybride-elektrische aandrijving een belangrijke voorwaarde voor de toekomst van de luchtvaart.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.