Airbnb gaat complete reizen aanbieden met nieuwe Trips

Door: Tijn Kramer | 17 november, 2016

Airbnb stapt met volle kracht in het aanbieden van complete reizen. De nu nog online accommodatie-bemiddelaar onthult vandaag één van de belangrijkste ontwikkelingen in haar achtjarige bestaan: Trips. De drie kernonderdelen van het nieuwe platform zijn : Experiences, Places en Homes, en zal daar in de toekomst nog Flights en Services aan toevoegen. Dat heeft CEO Brian Chesky vandaag bij de lancering van Trips bekend gemaakt.

Met Trips biedt Airbnb niet alleen meer de accommodatie, maar ook de excursie- en restaurantboekingen ter plekke en in de nabije toekomst ook het vervoer van en naar de bestemming. ‘Tot nog toe heeft Airbnb altijd om woningen gedraaid’ zegt Airbnb CEO Brian Chesky. ‘Met de lancering van Trips brengt Airbnb de plek waar je verblijft, de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet samen op één platform. We willen reizen weer speciaal maken door mensen aan de basis te leggen van iedere trip.’

Experiences

Experiences zijn op maat gemaakte activiteiten, ontworpen en geleid door lokale experts. Trips lanceert rond de 500 Experiences in 12 steden wereldwijd, namelijk Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havana, Londen, Parijs, Florence, Nairobi, Kaapstad, Tokio en Seoul. Vanaf vandaag kunnen beginnende hosts in bovenstaande steden en 39 andere steden een verzoek indienen om hun Experience op Airbnb te plaatsen.

Places 

Trips laat de plaatsen die je bezoekt tot leven komen met behulp van de mensen die er wonen. Het is een weerspiegeling van de aanbevelingen van honderdduizenden Airbnb hosts, Er zullen aanvankelijk honderd Insider Guidebooks beschikbaar zijn in zes steden – Los Angeles, San Francisco, Havana, Nairobi, Detroit en Seoul. Net als Insider Guidebooks bevat Places meer dan één miljoen individuele aanbevelingen, variërend van cafés en restaurants tot parken en andere lokale attracties. Een samenwerking met het boekingsplatform Resy zal het mogelijk maken om in de toekomst direct via de Airbnb app tafels te boeken in geweldige lokale restaurants.

Airbnb heeft tevens een exclusieve samenwerking gesloten met Detour om Audiotours aan te bieden waardoor reizigers op een unieke en authentieke manier nieuwe buurten kunnen ontdekken. Bij de lancering zullen de wandelroutes in eerste instantie beschikbaar zijn in Los Angeles en San Francisco; Parijs, Londen, Tokyo en Seoul zullen volgen in het voorjaar van 2017.

Homes

Homes is bekend en de core business. Met drie miljoen beschikbare huizen, verspreid over 191 landen, beschikt Airbnb over het grootste en meest diverse aanbod van unieke accommodaties die te boeken zijn in alle beschikbare steden, ook buiten de Experiences om.

Complete reis

Trips gaat via één app de meeste reisbenodigdheden boekbaar maken. Zo is er het Trip Reisplan, een nieuwe functie waarin alles wat je als reiziger moet weten in één simpele tijdlijn te vinden is, met de optie om Experiences op locatie toe te voegen of direct te boeken. Na verloop van tijd zal deze functie zich ontwikkelen op basis van machine learning waarmee persoonlijke en contextuele aanbevelingen gedaan kunnen worden. Het is niet bekend wanneer de functies flights en services worden toegevoegd.

Vanaf vandaag kunnen mensen vanuit de volgende steden een verzoek indienen om hun Experience op Trips aan te bieden: Amsterdam, Athene, Bangkok, Barcelona, Beiroet, Berlijn, Boston, Buenos Aires, Buffalo (NY), Cartagena, Chicago, Detroit, Dubai, Dublin, Florence,  Harlem (NY), Havana, Ho Chi Minh Stad, Kaapstad, Lissabon, Londen, Los Angeles, Madrid, Mexico Stad, Miami, Moskou, Nairobi, Nashville, New Delhi, New Orleans, Oahu, Osaka, Parijs, Portland, Praag, Provence, Queenstown, Reykjavik, Rio de Janeiro, Rome, San Francisco, São Paulo, Seattle, Seoul, Shanghai, Singapore, Sydney, Tel Aviv, Tokio, Toronto en Vancouver.

De eerste reacties en commentaren online zijn duidelijk. Na de ‘aanval’ op de traditionele hotellerie, volgt nu de uitbreiding van de focus naar de traditionele reisaanbieders en verkopers. (zie ook www.theverge.com/2016/11/17/13665454/airbnb-trips-travel-agency-tour-guides).

Bron: Business Traveller

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava