Air Mauritius vliegt vanaf deze week twee keer per week op Schiphol. In juli en augustus komt daar een derde vlucht bij. Er zijn 28 stoelen in Business naar het luxe vakantie-eiland.

De vluchten worden uitgevoerd in een nauwe samenwerking tussen Air Mauritius en KLM. Deze samenwerking begon al in oktober 2017, waarbij KLM begon met drie vluchten per week tussen Amsterdam en Mauritius. Vanaf heden zal Air Mauritius de vluchten op de route gaan uitvoeren met een Airbus A340, met een samenstelling van 28 Business Class en 264 Economy Class stoelen.

‘De start van operaties naar Amsterdam is onderdeel van ons plan om een tweede hub in Europa te ontwikkelen. Schiphol, dat uitstekend wordt bediend door onze partner KLM, geeft ons toegang tot vijftig code share bestemmingen verspreid over Europa. Wij verwachten dat Amsterdam zal ontwikkelen tot een belangrijke hub in ons netwerk, met name voor passagiers uit de Scandinavische en Oost-Europese landen. Dit zal bijdragen aan de groei van het aantal toeristen naar Mauritius’, zegt Somas Appavou, CEO van Air Mauritius.

De belangrijkste hub van Air Mauritius in Europa is Parijs, van waaruit de luchtvaartmaatschappij code share vluchten uitvoert naar zo’n veertig bestemmingen in Europa met haar partner Air France. Air Mauritius en de KLM/Air France groep hebben op dit moment al een nauwe samenwerking en Air France is een belangrijke partner sinds de oprichting van de luchtvaartmaatschappij in 1967. In 1998 tekenden beide luchtvaartmaatschappijen een samenwerkingsovereenkomst voor het uitvoeren van de Mauritius – Parijs route. Deze overeenkomst is uitgebreid en versterkt in 2008.

Piekperiode
Air Mauritius vliegt twee keer per week – op maandag en vrijdag – gedurende de Noord-Europese zomer van 2018. Een derde vlucht zal op woensdag, tijdens de piekperiode in juli en augustus, als volgt worden uitgevoerd:

MK062     Mauritius – Amsterdam                08h55                   18h55
MK073     Amsterdam – Mauritius                21h40                   11h25 (+1)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.