Air France-KLM heeft een codeshare-overeenkomst getekend met de Indiase prijsvechter Indigo Airlines. De codeshare, die nog moet worden goedgekeurd door de overheid, gaat in februari 2022 van start en stelt Air France-KLM in staat haar klanten toegang te bieden tot 25 nieuwe Indiase bestemmingen.

In een verklaring zeiden de airlines:

“Bij vertrek uit de Indiase provincies zullen Air France en KLM hun wereldwijde netwerk van meer dan 250 bestemmingen openstellen voor Indigo-klanten, met meer dan 120 bestemmingen in Europa en ongeveer 50 in Amerika.”

Air France voert momenteel vluchten uit naar de Indiase steden Delhi, Mumbai, Chennai en Bengaluru vanaf de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, terwijl KLM vanuit Amsterdam naar Delhi en Mumbai vliegt.

Indigo Airlines heeft ook codeshare-overeenkomsten met Turkish Airlines, Qatar Airways en American Airlines. Ondertussen heeft Air France-KLM onlangs een codeshare-overeenkomst getekend met Skyteam-alliantielid ITA Airways, waarmee 12 bestemmingen in Italië en Zuid-Europa voor haar passagiers worden opengesteld.

Er zijn momenteel beperkte passagiersdiensten tussen India en 32 landen, waarbij Frankrijk en Nederland ‘luchtbel’-overeenkomsten met het land hebben.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.