CWT lanceert Travel Consolidator

Carlson Wagonlit Travel (CWT) – de wereldwijde zakenreismanagementorganisatie – introduceert CWT Travel Consolidator een analysetool die alle reiskosten en -onkosten registreert. Met behulp van deze tool kunnen klanten op hun reiskosten besparen en het helpt Travel Managers de juiste beslissingen te nemen voor het reisbeleid, aldus CWT.

Het verzamelen, vergelijken en koppelen van reis- en kostengegevens is een hele uitdaging en het is vaak bijzonder lastig om een volledig beeld te krijgen van de totale kostprijs van een reis”, zegt Christophe Renard, Vice President van de CWT Solutions Group. “CWT Travel Consolidator maakt dit inzichtelijk en kan zo tot 7% op de reiskosten besparen.

Web-based

Het web-based platform combineert de transacties van vliegtickets, hotels en grondtransport die via de reisagent zijn geboekt met credit card-, declaratie- en HR-gegevens. Dit biedt zo inzicht in de verborgen kosten van zakenreizen en boekingen die buiten de officiële verkoopkanalen zijn gemaakt. Voor Travel Managers worden zo de gemiste besparingen inzichtelijk, kan het navolgen van het reisbeleid worden verbeterd en wordt de onderhandelingspositie met leveranciers versterkt.

Efficienter

De data-algoritmes van CWT Travel Consolidator consolideren, standaardiseren en schonen de data op zodat Travel Managers heel wat tijd en moeite wordt bespaard om zelf fouten in de data te moeten corrigeren. Doordat alle data beschikbaar is op één platform, inclusief verschillende dashboards en rapportagemogelijkheden, kan het reisprogramma efficiënter worden beheerd.

Tool

De verzamelde data biedt waardevolle informatie over uitgaven die zijn gedaan buiten de officiële boekingskanalen om. Bijvoorbeeld vluchten of hotels die met een privé credit card zijn geboekt. Ook geeft de tool inzicht in kosten die doorgaans niet direct zichtbaar zijn zoals de bijkomende kosten voor een stoelreservering op een vlucht, maaltijden, wasserette en andere incidentele uitgaven op of voor de reis. CWT Travel Consolidator maakt deze kosten niet alleen inzichtelijk, de tool koppelt deze ook aan de bijbehorende reizen en reizigers. Vervolgens kunnen deze kosten dan worden gealloceerd, gerapporteerd en geanalyseerd volgens allerlei verschillende criteria. Voorbeelden van deze criteria zijn per reis, kostenplaats, organisatiestructuur, route, leverancier en boekingskanaal (offline/online). Dit maakt de gegevens niet alleen beter beheersbaar en nog inzichtelijker, zo kan ook continue worden getoetst of het reisbeleid nog aansluit of dient te worden aangepast.

Travel Managers

Een door CWT gesponsorde en door de GBTA Foundation uitgevoerde enquête heeft aangetoond dat 64% van de Travel Managers vindt dat ze onvoldoende gegevens hebben om de totale kostprijs van een reis te berekenen. Bijna driekwart (73%) heeft moeite om de verschillende data formats uit diverse rapporten aan elkaar te koppelen. Ook geeft 58% aan teveel tijd te moeten besteden aan het verzamelen en opschonen van data.

Om Travel Managers te helpen het maximale rendement uit de CWT Travel Consolidator te halen, heeft CWT een team van 160 consultants klaarstaan. Deze consultants adviseren klanten hoe zij hun data beter kunnen begrijpen en hoe zij hiermee hun reisprogramma nog verder kunnen verbeteren.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Austrian vaker naar Bangkok deze winter

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience